Τετάρτη
08 Μαΐου 2024

Ανακατεύει την τράπουλα στο ΚΙΝΑΛ η Φώφη

Πολιτική
Μίνι «ανασχηµατισµό» µε αλλαγή πορείας ετοιμάζει η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, η οποία, όπως φαίνεται, δεν θα μείνει στην αποπομπή του Ανδρέα Λοβέρδου από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου.

Το νέο σχέδιο έχει ως πρώτο βήµα την ανάδειξη βουλευτών και στελεχών, που ασπάζονται την κεντρική γραμμή και τη στρατηγική που έχει χαράξει η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, αλλά και όσων διαθέτουν επικοινωνιακό εκτόπισµα. Άλλωστε, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής κρίνει αναγκαία την ανασύνταξη των δυνάμεων, καθώς θεωρεί ότι το 2021 είναι εκλογικό έτος.

Ο στόχος της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής είναι διπλός. Αφενός, να ανακατέψει την εσωκομματική τράπουλα, αφετέρου να αλλάξει άρδην την κοινοβουλευτική και κομματική δημόσια εικόνα του Κινήματος Αλλαγής, με στόχο να ενισχύσει τη δυναμική του, ούτως ώστε σταδιακά να διευρύνει την απήχησή του στην κοινωνία. Είναι γνωστό, εξάλλου, πως την εποχή όπου συχνά η πολιτική εικόνα αποκτά μεγαλύτερη σημασία από τον πολιτικό λόγο, εύλογο είναι να αποκτά ξεχωριστή σημασία το ζήτημα της επιλογής προσώπων.

Εν τω μεταξύ, βουλευτές και στελέχη παραδέχονται ότι ουδείς γνωρίζει με ασφάλεια ποιες θα είναι οι τελικές αποφάσεις της Φώφης Γεννηματά. «Αγοράζει κουβέντες και δεν πουλάει ούτε μία απάντηση», έλεγε στο «ΚΑΡΦΙ» κορυφαίο κομματικό στέλεχος.

Η Φώφη Γεννηματά προτίθεται να διαμορφώσει τη νέα κομματική και κοινοβουλευτική δομή, αξιοποιώντας όλες τις ενεργές δυνάμεις του χώρου, χωρίς εσωκομματικούς αποκλεισμούς και στρατόπεδα. Ωστόσο, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως οι αλλαγές θα έχουν σχέση και με το επικείμενο Συνέδριο του κόμματος, καθώς και με τις εσωκομματικές εκλογές.

Δημοσιεύθηκε στο "ΚΑΡΦΙ"

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Tι αποκαλύπτουν οι κυλιόμενες μετρήσεις για την ΝΔ, ανεβαίνει το ΠΑΣΟΚ ντέρμπι η δεύτερη θέση μετά τον ιδεολογικό αχταρμά Κασσελάκη, ποιοι «πράσινοι» υποψήφιοι ευρωβουλευτές προηγούνται   

Μετά από την προγραμματισμένη ανάπαυλα των Πασχαλινών εορτών, το σύνολο των κομματικών μηχανισμών μπαίνει στην τελική ευθεία για την μάχη των 30 ημέρων για τις Ευρωεκλογές. Το ίδιο...

Πιερρακάκης στο Βατικανό: Απαράδεκτη απόφαση η μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί (Photos)

Την πρώτη επίσκεψη Έλληνα υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων στο Βατικανό πραγματοποίησε ο Κυριάκος Πιερρακάκης. Στο πλαίσιο της επίσκεψης ο υπουργός Παιδείας έγινε δεκτός από τ...

Φόρτωση άρθρων...