Τρίτη
25 Ιανουαρίου 2022

Ανατροπή στο πολιτικό σκηνικό: Η μαζική συμμετοχή ψηφοφόρων στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ «τελειώνει» Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ

Η τεράστια συμμετοχή σηματοδοτεί ραγδαίες εξελίξεις, επαναφέροντας το κόμμα της Κεντροαριστεράς σε πρωταγωνιστικό ρόλο στη δημόσια ζωή.

Πολιτική

Ολική ανατροπή στο πολιτικό σκηνικό προκαλεί η πρωτοφανής και αυθόρμητη κινητοποίηση του κόσμου που συμμετέχει μαζικά στις εκλογές για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στο ΚΙΝΑΛ.

Τα αντανακλαστικά της κοινωνίας λειτούργησαν.

Ο κόσμος με την ανέλπιστη συμμετοχή του επέλεξε το κόμμα το οποίο θα αναλάβει την αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση.

Η εξέλιξη αυτή ήταν αναμενόμενη, με δεδομένο ότι ο Αλέξης Τσίπρας απέτυχε να μετεξελίξει τον ΣΥΡΙΖΑ σε ένα προοδευτικό κόμμα με θέσεις που να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της κοινωνίας.

Όμηρος των συνιστωσών και των βαρόνων, συνέχισε να προβάλλει θέσεις που είναι μειοψηφικές στην κοινωνία.

Αυτό είχε ως συνέπεια να μην μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να εισπράξει τη φθορά της κυβέρνησης και, το χειρότερο, να αρχίσει να συρρικνώνεται.

Στην πολιτική και στη φυσική δεν υπάρχουν κενά.

Η ίδια η κοινωνία με τη συμμετοχή της στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ αποφάσισε για το ποιο κόμμα μπορεί να ασκήσει ουσιαστική αντιπολίτευση και να εξελιχθεί στη πορεία σε πλειοψηφικό ρεύμα.

Στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση, όποτε και να στηθούν κάλπες, θα έχουμε επανάληψη του αποτελέσματος των εκλογών του 1977.

Όταν η Ενωση Κέντρου απέτυχε να ανταποκριθεί στο ρόλο της ως αντιπολίτευση και τη θέση της κατέλαβε το ΠΑΣΟΚ διαμορφώνοντας δυναμική πλειοψηφικού ρεύματος που το οδήγησε στον θρίαμβο του ‘81.

Στην Κουμουνδούρου επικρατεί αμηχανία και απογοήτευση γιατί δεν περίμεναν ότι ο κόσμος θα ανταποκριθεί στο προσκλητήριο για να επαναφέρει και πάλι το ΚΙΝΑΛ στο προσκήνιο.

Η επόμενη ημέρα των εκλογών στο ΚΙΝΑΛ είναι σίγουρο ότι θα προκαλέσει ακατάσχετη αιμορραγία στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ένα ποσοστό ψηφοφόρων της Κεντροαριστεράς που είχε εγκλωβιστεί στο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα είναι σίγουρο ότι θα επαναπατριστεί στο ΚΙΝΑΛ.

Η εξέλιξη αυτή θα σηματοδοτήσει και την ανώμαλη προσγείωση ενός μορφώματος το οποίο αναδείχτηκε σε πλειοψηφικό ρεύμα στη διάρκεια της σκοτεινής περιόδου των μνημονίων με όχημα τον λαϊκισμό και τη κατασυκοφάντηση των υπόλοιπων πολιτικών κομμάτων.

Πολύ σύντομα οι δημοσκοπήσεις θα αρχίσουν να καταγράφουν τη νέα πραγματικότητα, με τον ΣΥΡΙΖΑ να βουλιάζει σε ποσοστά πολύ κάτω από το 20% και το ΚΙΝΑΛ να διαμορφώνει δυναμική δεύτερου κόμματος την οποία πλέον κανείς δεν μπορεί να σταματήσει.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κεραμέως: Μαθητές και εκπαιδευτικοί πραγματοποίησαν τηλεκπαίδευση σε πάνω από 46.000 ψηφιακές τάξεις

Σε χιλιάδες ψηφιακές τάξεις έκαναν μάθημα οι μαθητές των σχολείων που παρέμειναν κλειστά εξαιτίας της κακοκαιρίας «Ελπίδα» που έχει προκαλέσει προβλήματα σε όλη τη χώρα. Σε ανάρ...

Οικονόμου: «Ο κρατικός μηχανισμός παραμένει σε πλήρη ανάπτυξη για την κακοκαιρία»

Στην κακοκαιρία «Ελπίδα» που χτυπά την Αττική τις τελευταίες ώρες αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. «Η κακοκαι...