Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

Ανδρουλάκης: «Αδιανόητο να υπερασπίζονται Ευρωπαίοι ηγέτες το αφήγημα Ερντογάν για τρομοκρατία»

«Αδιανόητο» χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, από το βήμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, να υπερασπίζονται Ευρωπαίοι ηγέτες το αφήγημα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την τρομοκρατία.

«Ο κατευνασμός δεν φέρνει αποτελέσματα. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Να πάρετε θέση, ο ελληνικός λαός έχει χάσει 25% του ΑΕΠ και αναγκάζετε να πληρώνει δισεκατομμύρια για να θωρακίζει την κυριαρχία της πατρίδας μας, ενώ ευρωπαϊκά κράτη εξοπλίζουν αυτόν που μας απειλεί. Εδώ να παρθεί απόφαση για ευρωπαϊκό εμπάργκο όπλων για την Τουρκία», τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Αναφερόμενος στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία είπε ότι «είναι καταστροφική» και σημείωσε, ότι είναι μάθημα για τις ευρωπαϊκές ελίτ, ως προς το πώς πρέπει να αντιμετωπίζονται οι αυταρχικοί ηγέτες».

«Ελιτισμός και λαϊκισμός είναι το ίδιο καταστροφικοί για το ευρωπαϊκό όραμα», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Αναφερόμενος στα θέματα της οικονομίας είπε: «Να θυμόμαστε το ταπεινωτικό δημοψήφισμα του 2015, αλλά να θυμόμαστε και την ταπεινωτική εποχή του 2009 που οδηγήσατε στη χρεοκοπία της χώρας. Ανοίξατε το κουτί της πανδώρας στην Ελλάδα».

Για το Ταμείο Ανάκαμψης, είπε «έχουμε την παράξενη πρωτοτυπία ενώ σε όλη την Ευρώπη, ο στόχος είναι η συνολική απανθρακοποίηση, εσείς να περιορίζεστε στην απολιγνιτοποίηση μόνο».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μαρινάκης για θαλάσσια πάρκα: Καθαρά για περιβαλλοντικούς σκοπούς - Δεν υποχωρούμε από τα κυριαρχικά μας δικαιώματα

Στις αντιδράσεις της Τουρκίας στην εξαγγελία ίδρυσης των δυο θαλάσσιων πάρκων σε Ιόνιο και Αιγαίο απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναφέροντας ότι «έχει να κάνει με καθαρά περιβ...

Μητσοτάκης για επίδομα μητρότητας: Ακόμα μία δέσμευσή μας γίνεται πραγματικότητα

«Ακόμα μία δέσμευσή μας γίνεται πραγματικότητα! Από σήμερα οι ελεύθερες επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενες και αγρότισσες μητέρες μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους στο parentalb...

Φόρτωση άρθρων...