Δευτέρα
13 Μαΐου 2024

Ανδρουλάκης: «Δεν θα δεχτώ οποιαδήποτε υποβάθμιση του θέματος για την παρακολούθηση του κινητού μου»

Πολιτική

Συγκεκριμένες απαντήσεις αναμένει από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για την υπόθεση παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σε δηλώσεις του από το Τυμπάκι της Κρήτης, όπου βρέθηκε, εξήγησε ότι είναι «ζήτημα της Δημοκρατίας» και αποτελεί «δημοκρατικό καθήκον να αποκαλυφθεί», σημειώνοντας πως γίνεται προσπάθεια υποβάθμισης του θέματος.

«Δυστυχώς, βλέπω ότι η κυβέρνηση κάνει μία αγωνιώδη προσπάθεια να το υποβαθμίσει. Εγώ τι περιμένω από την επιτροπή που συγκαλείται. Δεν πληρώνουμε τις μυστικές υπηρεσίες ούτε για να μας παρακολουθούν ούτε για να μας πουν ότι δεν μας παρακολουθούν. Τις πληρώνουμε για να μας πουν ποιοι είναι αυτοί που υπονομεύουν τη δημοκρατία και τους θεσμούς. Ότι αυτός που επιχείρησε να παγιδεύσει το κινητό μου με ένα τόσο σύγχρονο λογισμικό, ώστε να το ρομποτοποιήσει και να ανοίγει η κάμερα και το μικρόφωνο όποτε θέλει, ακόμη και όταν είναι κλειστό, είχε συγκεκριμένη σκοπιμότητα. Εγώ περιμένω από τη δικαιοσύνη, από την κυβέρνηση και από τις υπηρεσίες που ασχολούνται με αυτά τα θέματα, την αλήθεια. Ποιος είχε το θράσος να πάρει αυτήν την πρωτοβουλία υπονομεύοντας τη διαφάνεια και την ομαλή λειτουργία του πολιτικού συστήματος», ανέφερε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ακόμα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής τόνισε: «Στόχος μου είναι να αποκαλυφθεί η αλήθεια στη χώρα μας και δεύτερος στόχος στην Ευρωπαϊκή Ένωση να υπάρξει νομοθεσία που θα βάλει ρήτρες σε αυτούς που έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουνε τέτοια λογισμικά, όπως υπάρχει και στην Αμερική».

Τέλος, ο Νίκος Ανδρουλάκης υπογράμμισε: «Δεν θα δεχτώ οποιαδήποτε υποβάθμιση και αυτό δεν είναι προσωπικό ζήτημα, είναι δημοκρατικό μου καθήκον να παλέψω ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, στη χώρα μας η δημοκρατία να μην απειλείται από κανέναν, είτε είναι ολιγάρχης είτε είναι άλλοι παράγοντες. Είναι ζήτημα Δημοκρατίας και είναι δημοκρατικό μου καθήκον να αποκαλυφθεί η αλήθεια, να μη φοβάται κανένας δημοσιογράφος όπως ο κ. Κουκάκης ή οποιοσδήποτε πολίτης ότι κάποιοι ισχυροί στον τόπο μας ή κάποιοι άνθρωποι στο σκοτεινό παρασκήνιο μπορούνε να εκβιάζουν ή να παγιδεύουν το πολιτικό σύστημα ή τους πολίτες».

Το ζήτημα του κόστους παραγωγής στα κηπευτικά και την ελαιοκομία αλλά και η έλλειψη εργατών γης ήταν τα κύρια θέμαυα που έθεσαν σήμερα οι παραγωγοί του Τυμπακίου στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκο Aνδρουλάκη.  Ο Νίκος Ανδρουλάκης πρότεινε την κάλυψη μέρους των εξόδων παραγωγής από το κράτος, την επιστροφή του ειδικού φόρου καυσίμων και τη θεσμοθέτηση ειδικών χρηματοδοτικων εργαλείων που θα στηρίξουν την παραγωγική βάση της χώρας.  Ειδική μνεία έκανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στον πολύπαθο δρόμο

Με παραγωγούς του Τυμπακίου συναντήθηκε ο Ανδρουλάκης

Το ζήτημα του κόστους παραγωγής στα κηπευτικά και την ελαιοκομία αλλά και η έλλειψη εργατών γης ήταν τα κύρια θέματα που έθεσαν σήμερα οι παραγωγοί του Τυμπακίου στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκο Aνδρουλάκη.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης πρότεινε την κάλυψη μέρους των εξόδων παραγωγής από το κράτος, την επιστροφή του ειδικού φόρου καυσίμων και τη θεσμοθέτηση ειδικών χρηματοδοτικων εργαλείων που θα στηρίξουν την παραγωγική βάση της χώρας.

Ειδική μνεία έκανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στον πολύπαθο δρόμο της Μεσαράς, κατηγορώντας μάλιστα το ΣΥΡΙΖΑ ότι βιάστηκε να κόψει κορδέλες στο έργο πριν αυτό να είναι έτοιμο.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης άσκησε κριτική στην επιλογή της κυβέρνησης να μην μειώσει το φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα, σε αντίθεση με τις χώρες της Ευρώπης που πουλούσαν σε υψηλές τιμές, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι οι Έλληνες νιώθουν σήμερα «ξένοι στον τόπο τους», αδυνατώντας να επισκεφθούν ακόμα και τα χωριά τους.

Η επίσκεψη του Νίκου Ανδρουλάκη στη Μεσαρά ολοκληρώνεται το μεσημέρι με την επίσκεψή του στο δήμο Φαιστού όπου θα συναντηθεί με το δήμαρχο Γρηγόρη Νικολιδάκη.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν: Ποια είναι η ατζέντα και ποια θέματα είναι εκτός συζήτησης

Με ρεαλιστικές προσδοκίες και θετικό πνεύμα πραγματοποιείται η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Άγκυρα στην Τουρκία. Οι συνομιλίες του Έλληνα Πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Το...

Συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν: Μπρα ντε φερ για τη μειονότητα, τη Μονή της Χώρας και τη Χαμάς - Πού συμφώνησαν

Ένα ενδιαφέρον μπρα ντε φερ ανάμεσα στον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διεμείφθη την ώρα των κοινών τους δηλώσεων στην Άγκυρα. ...

Επιστολική ψήφος: Στα χέρια των ψηφοφόρων ο φάκελος - Μπορούν να ψηφίσουν από σήμερα

Στα χέρια τους έχουν πολλοί ψηφοφόροι τον φάκελο με την επιστολική ψήφο για τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου. Οι εταιρείες κούριερ έχουν ξεκινήσει τις παραδόσεις των ειδικών φακέλων...

Φόρτωση άρθρων...