Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Ανδρουλάκης: «Κατώτεροι των περιστάσεων οι Μπορέλ και Φον ντερ Λάιεν»

Δριμεία κριτική σε Ευρωπαίους αξιωματούχους έκανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, σχετικά με τους χειρισμούς τους για την ουκρανική κρίση.

Ο πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής τους κατηγόρησε για «λανθασμένη αντιμετώπιση» και απουσία κοινής στρατηγικής.

«Οι κ.κ Μακρόν και Σολτς θα έπρεπε να έχουν πάει μαζί σε Πούτιν και Μπάιντεν», ανέφερε ο Νίκος Ανδρουλάκης, εκτιμώντας ότι κανείς αυτήν την στιγμή δεν μπορεί να έχει καθαρή άποψη για το προφίλ της σύγκρουσης που θα ακολουθήσει μετά την αναγνώριση από τη Ρωσία των Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ, που παραβιάζει κατάφορα το Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, το Διεθνές Δίκαιο και τις Συμφωνίες του Μινσκ.

«Ζοζέπ Μπορέλ και Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν αποδείχτηκαν κατώτεροι των περιστάσεων», είπε ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ κατηγορώντας ανοιχτά τον Ύπατο Εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας και την Πρόεδρο της Κομισιόν ότι δεν είναι η πρώτη φορά που κινούνται με φόντο την απουσία κοινής ευρωπαϊκής στρατηγικής.

Ο πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής επανέλαβε τη θέση του για την κατάργηση των ομόφωνων αποφάσεων και την υιοθέτηση της απλής πλειοψηφίας για τις διαδικασίες του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου.

«Είναι άλλο το βέτο για τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις και άλλο αυτό που αφορά στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και κυρώσεων», τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας στον Real fm.

Σε σχέση με την προκλητική στάση του Προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απέναντι στην Ελλάδα και την Ευρώπη, επισήμανε την πρότασή του για εμπάργκο όπλων από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την γειτονική χώρα.

Παράλληλα, παρατήρησε με νόημα ότι είναι η δεινή η εσωτερική κατάσταση στην Τουρκία και ότι ο Ερντογάν έχει μπροστά του προγραμματισμένες Εκλογές για το καλοκαίρι του 2023.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Δένδιας: «Πολιτικά εσφαλμένη και θεσμικά επικίνδυνη η πρόταση δυσπιστίας»

Πολιτικά εσφαλμένη και θεσμικά επικίνδυνη χαρακτήρισε την πρόταση δυσπιστίας ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας ο οποίος, στη συζήτηση που εξελίσσεται στην ολομέλεια, υπογράμμ...

Φόρτωση άρθρων...