Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

Ανδρουλάκης: «Όσο πιο ισχυροί είμαστε, σενάριο πρωθυπουργίας Μητσοτάκη ή Τσίπρα δε θα υπάρξει»

«8 Μαΐου, όπως επέλεξαν τα μέλη μας, επιλέγουν το όνομα με το οποίο θα προχωρήσουμε. Εμείς θέλουμε τις κρίσιμες αποφάσεις να τις παίρνουμε όλοι μαζί. Θέλουμε ένα δημοκρατικό κόμμα», σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης αναφορικά με το ποιο θα είναι τελικά το όνομα του κόμματος.

Στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο μίλησε ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, αναφορικά με το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τις ανατιμήσεις σε ενέργεια και βασικά καταναλωτικά αγαθά.

Τι θα γίνει με το όνομα του κινήματος
«8 Μαΐου, όπως επέλεξαν τα μέλη μας, επιλέγουν το όνομα με το οποίο θα προχωρήσουμε. Εμείς θέλουμε τις κρίσιμες αποφάσεις να τις παίρνουμε όλοι μαζί. Θέλουμε ένα δημοκρατικό κόμμα», σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης αναφορικά με το ποιο θα είναι τελικά το όνομα του κόμματος.

«Η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ διαίρεσαν τον ελληνικό λαό»
Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών με ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι «Και ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τσίπρας έχουν βάλει τελευταία πολύ στο λόγο τους τις συνεργασίες. Και τα δύο κόμματα και οι ηγεσίες τους, βλέπουν ο ένας ότι η αυτοδυναμία του κουνάει το μαντήλι, και ο άλλος ότι δεν έχει καμία τύχη να είναι πρώτο κόμμα. Η άνοδος της παράταξής μας τους κάνει να βάζουν άλλα σενάρια στο τραπέζι. Αυτός που θα καθορίσει τι θα γίνει στην πατρίδα μας είναι ο ελληνικός λαός. Εγώ ζητώ από τους Έλληνες να μας τιμήσουν ώστε με ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ να γνωρίζουν ότι η πρωθυπουργία Τσίπρα και Μητσοτάκη θα αποτελούν παρελθόν. Αντί να λύσουν προβλήματα, άθροισαν στον ελληνικό λαό καινούργια προβλήματα.  Η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ διαίρεσαν τον ελληνικό λαό».

«Δυστυχώς δε συγκλίνουν οι προτεραιότητές μας με τον ΣΥΡΙΖΑ»
«Όταν σε ένα συνέδριο αποθεώνεται ο κ. Πολάκης είναι δείγμα αλλαγής και πολιτικής κατεύθυνσης; Και άλλοι άνθρωποι μίλησαν στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, κανείς δεν αποθεώθηκε όπως ο κ. Πολάκης. Δυστυχώς δε συγκλίνουν οι προτεραιότητές μας. Ο διχαστικός λόγος για εμάς πρέπει να τεθεί στο περιθώριο. Το θέμα είναι ποιος έχει καθαρές απαντήσεις στα μεγάλα ζητήματα της χώρας», συνέχισε.

«Όσο πιο ισχυροί είμαστε, σενάριο πρωθυπουργίας Μητσοτάκη ή Τσίπρα δε θα υπάρξει»
«Τις εξελίξεις θα τις καθορίσει ο λαός. Φιλοδοξώ το κόμμα να είναι ισχυρό για να κλείσει τα σενάρια που είναι περιπετειώδη. Θέλουμε ισχυρή εντολή για να υλοποιήσουμε τις προτάσεις μας. Όσο πιο ισχυροί είμαστε, σενάριο πρωθυπουργίας Μητσοτάκη ή Τσίπρα δε θα υπάρξει. Αν είναι ισχυρή η παράταξή μας θα επιβάλουμε ένα διαφορετικό πρόγραμμα. Συγκυβερνήσεις για διανομή καρεκλών και εξουσίας δε θα κάνω», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι «Υπάρχουν με όλα τα κόμματα σημεία που συμφωνούμε. Δεν μπορεί ο πολιτικός λόγος να είναι θεωρητικός ή γενικόλογος».

Ανατιμήσεις στην ενέργεια
Απαντώντας στο πώς θα αντιμετώπιζε το κόμμα του το κύμα ακρίβειας και ανατιμήσεων, ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ εξήγησε ότι «Για την ενέργεια, η Ελλάδα πρέπει να φορολογήσει τα υπερκέρδη των εταιριών, και να γίνει κοινωνική πολιτική. Να μπει πλαφόν στη λιανική τιμή, να ανέβει ο κατώτατος μισθός στα 751 ευρώ, και ένα νέο ΕΚΑΣ. Πάνω από 1 δις είναι τα κέρδη που δεν είχε υπολογίσει η κυβέρνηση από το αυξημένο ΦΠΑ λόγω των ανατιμήσεων. Έχει δημιουργηθεί μια τεράστια εξάρτηση της χώρας από το φυσικό αέριο. Αυτό πρέπει να σταματήσει. Φτιάχνουμε άλλο ταμείο ανάκαμψης, ένα ισχυρό δίκτυο ενέργειας, ώστε οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας να μην είναι ένα παιχνίδι πέντε εταιριών. Οι πολίτες θα συμμετέχουν με φωτοβολταϊκά».

Για την Ευρώπη, θέλω να πω ότι δεν μπορούμε να επιδοτούμε τον πόλεμο που κάνει ο κ. «Πούτιν, πρέπει να απεξαρτηθεί ενεργειακά από τη Ρωσία. Έχουν τεράστιες ευθύνες οι Γερμανοί και η αμερικανική εξωτερική πολιτική. Η Ευρώπη έκανε λάθη», πρόσθεσε.

«Η ψήφος στην παράταξή μας ενισχύει την αλλαγή σελίδας»
Έχουμε μια κυβέρνηση που έχει προτεραιότητα τους λίγους. Ο κ. Μητσοτάκης έκανε τεράστια δημοσιονομική επέκταση την περίοδο της πανδημίας. Δεν μπορεί μια χώρα να είναι στα μνημόνια και να ασκεί πολιτική για τα ακίνητα, αντί το αφορολόγητο να αφορά στη μεσαία τάξη. Πρέπει να αλλάξει σελίδα ο τόπος. Η ψήφος στην παράταξή μας ενισχύει την αλλαγή σελίδας. Μια εποχή μακριά από τις αποτυχίες Τσίπρα και Μητσοτάκη», τόνισε κλείνοντας ο κ. Ανδρουλάκης.

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...