Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

Ανδρουλάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η «συνομοσπονδία της θολούρας»

Διμέτωπη επίθεση σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ, με τα πυρά του να είναι ελαφρώς πιο πυκνά προς τον Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε ο Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής επανέλαβε πολλές φορές, ότι «ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ με τις πολιτικές τους αναγκάζουν το ΠΑΣΟΚ να είναι ισχυρό ανάχωμα. Αν λέγαμε τα πράγματα με το όνομα τους, δεν θα πηγαίναμε στον γκρεμό. Εγώ λέω τα πράγματα όπως είναι, λέω ότι αυτό το δίπολο οδηγεί την χώρα στον γκρεμό και εγώ δείχνω έναν άλλο δρόμο».

Ο κ. Ανδρουλάκης είπε ότι μετεκλογική «συνεργασία μπορεί να υπάρξει όχι απαραίτητα ανάμεσα στο πρώτο καις το τρίτο κόμμα, αλλά και ανάμεσα στο πρώτο και στο τέταρτο κόμμα».

«Ο Τσίπρας έχει το θράσος να το παίζει Ανδρέας Παπανδρέου. Βρήκε χίλιες προφάσεις να μην ψηφίσει την τροπολογία για το κόμμα Κασιδιάρη και τώρα κάλεσε τους ψηφοφόρους της Χρυσή Αυγής να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ. Καλώ τους πραγματικά προοδευτικούς ανθρώπους να έρθουν στο παραδοσιακό, πραγματικό σπίτι της Αριστεράς και όχι στον μέγα χορηγό του κ. Μητσοτάκη, που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μπορεί οι ψηφοφόροι να μην ξέρουν τι ψήφισαν όταν υπάρχουν καταδίκες ανθρώπων για δολοφονίες και ξυλοδαρμούς. Εμείς τέτοιους ψηφοφόρους δεν τους θέλουμε», είπε ο κ. Ανδρουλάκης, προσθέτοντας ότι «Ο κ. Μητσοτάκης έφερε τελευταία ώρα την τροπολογία και άφησε τρία χρόνια τον Κασιδιάρη να κάνει προεκλογική εκστρατεία για να μειώσει το ποσοστό της αυτοδυναμίας».

Προσέθεσε ότι «Όλοι οι άνθρωποι στις περιοδείες μου μου λένε «να φύγει ο Μητσοτάκης και το σύστημα του, αλλά να μην ζήσουμε πάλι την περιπέτεια της κοροϊδίας του 2015-2019. Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά, το ’81 ήταν η πρώτη φορά Αριστερά και αυτός που τον καλεί τώρα να κάνει αλλαγή, έχει μαζί του τον κ. Παππά και τον κ. Αντώναρο και καλεί τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής».

«Είναι αναξιόπιστοι και οι δύο», είπε για Κυριάκο Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα, σημειώνοντας πως «αν ο Μητσοτάκης δεν είχε αντίπαλο και αξιωματική αντιπολίτευση την «συνομοσπονδία της θολούρας» θα είχε πέσει η κυβέρνηση».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης σημείωσε ότι «Η ΕΥΠ με παρακολουθούσε με εντολή Μητσοτάκη στην πιο κρίσιμη πολιτική περίοδο της ζωής μου», ενώ είπε ότι όπως θα συνέβαινε σε κάθε ευρωπαϊκό ευνομούμενο Κράτος πρέπει «ο καθένας να πληρώσει τις ποινικές ευθύνες του».

«Όσο ψηλά και να είσαι, θα πληρώσεις όπως ο λαός», απάντησε ο Νίκος Ανδρουλάκης στο ερώτημα εάν θα ήθελε να μπει στην φυλακή και ο Κυριάκος Μητσοτάκης», ενώ ανέφερε ότι είναι «λάθος η πρόταση Τσίπρα, γιατί μπορεί να μην έχουμε καταλήξει στα πρόσωπα. Πρέπει πρώτα να γίνει η Εξεταστική Επιτροπή, χωρίς καταχρηστική χρήση του απορρήτου και μετά να γίνει Προανακριτική Επιτροπή».

Σε ότι αφορά την τρίτη εντολή σχηματισμού Κυβέρνησης που θα λάβει από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Νίκοςς Ανδρουλάκης είπε «Παίρνω την εντολή. Είναι ισχυρό το ΠΑΣΟΚ με 12-13% και ψάχνω για προγραμματικές συγκλίσεις σε μείζονα θέματα. Μιλώ με όποιον συζητά και συμφωνεί στις προγραμματικές δεσμεύσεις για ισχυρό κοινωνικό κράτος, κοινωνική κατοικία, επαναφορά ΕΚΑΣ, κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου από το 2025, επαναφορά κανονικότητας σε συντάξεις χηρείας και αναπηρίας και άλλα μέτρα».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πρόταση δυσπιστίας: Κορυφώνεται απόψε η αντιπαράθεση στη Βουλή - Η «προσυνεννόηση» και η «διάψευση» (live)

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος θα πάρει τελευταίος τον λόγο, θα κλείσει απόψε η τριήμερη συζήτηση στη Βουλή επί της πρότασης...

Μαρινάκης σε Κεχαγιά για Προανακριτική: Πυροτέχνημα από ανεύθυνη αντιπολίτευση

Πυροτέχνημα από μια ανεύθυνη αντιπολίτευση χαρακτήρισε την πρόταση της εκπροσώπου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Βούλας Κεχαγιά να συμφωνήσει η ΝΔ για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τα ...

Φόρτωση άρθρων...