Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Ανδρουλάκης: «Οι προοδευτικοί δημοκράτες να έρθουν κοντά μας σε αυτό το νέο ξεκίνημα»

Κάλεσμα σε όλους τους προοδευτικούς δημοκράτες «να έρθουν κοντά μας σε αυτό το νέο ξεκίνημα» απηύθυνε ο Νίκος Ανδρουλάκης ενόψει των δεύτερων Εκλογών. 
Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής επισήμανε ότι η χώρα χρειάζεται μία σοβαρή και αξιόπιστη αντιπολίτευση.

Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, όπου επέστρεψε την διερευνητική εντολή στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου αμέσως μόλις την έλαβε, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ τόνισε αναφορικά με τις Εκλογές της 21ης Μαΐου ότι «η λαϊκή ετυμηγορία ανέδειξε την ανάγκη να υπάρχει μία ισχυρή, αξιόπιστη, προοδευτική δύναμη στον τόπο, ώστε να θέσουμε στο παρελθόν την διχόνοια, την τοξικότητα, τον ελιτισμό και τον λαϊκισμό», μία δύναμη που να είναι φρουρός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των θεσμών και του κράτους δικαίου, όπως περιέγραψε.

«Αυτή την ανάγκη που ανέδειξε ο λαός θα αγωνιστώ να αποκτήσει σάρκα και οστά στις ερχόμενες εθνικές εκλογές, είναι εθνική ανάγκη αυτή η δύναμη να αποκτήσει δυναμική, ώστε να υπάρχει δυνατότητα σταθερότητας και προοπτικής για την χώρα, βάζοντας τις περιπέτειες πίσω».

Ερωτηθείς για τον εκλογικό στόχο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ο Νίκος Ανδρουλάκης απάντησε: «η παράταξή μας έκανε ένα γενναίο ξεκίνημα, ζητώ από όλους τους προοδευτικούς δημοκράτες να έρθουν κοντά μας σε αυτό το νέο ξεκίνημα. Για να δημιουργήσουμε ξανά αυτή την ισχυρή, αξιόπιστη, προοδευτική δύναμη» και πρόσθεσε πως «έχουμε χρέος να μην απογοητεύσουμε αυτόν τον κόσμο γι’ αυτό βάζουμε ψηλά τον πήχη, γι’ αυτό πρέπει να αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις στις επόμενες εθνικές εκλογές αυτή η παράταξη να αναγεννηθεί. Είναι καλό για την κοινωνία μας και την Δημοκρατία μας».

Εξέφρασε την εκτίμησή του ότι το μήνυμα της κάλπης ήταν «ότι ο ελληνικός λαός κουράστηκε από την ένταση και την τοξικότητα» και υπογράμμισε την ανάγκη «να δείξουμε έναν άλλον δρόμο, μία άλλη κουλτούρα». Άφησε αιχμές ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έπαιξε σωστά τον ρόλο της και «χρειάζεται μία σοβαρή, αξιόπιστη αντιπολίτευση, προγραμματική, έτοιμη να συγκρουστεί με όλα τα συμφέροντα, με τα κατεστημένα, τα οποία οδηγούν την χώρα να μην γίνεται μία κανονική ευρωπαϊκή χώρα».

Ακόμα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ διατύπωσε την αισιοδοξία του «διότι όπως είπα και χθες, οι νίκες δεν χαρίζονται, οι νίκες κερδίζονται. Και με την ανανέωσή μας πιστεύω ότι υπάρχουν όλα τα εχέγγυα αυτή η παράταξη να αναγεννηθεί και γι’ αυτό δεσμεύομαι».
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τέμπη: Στον Άρειο Πάγο ο Νίκος Ανδρουλάκης

Στον Άρειο Πάγο θα μεταβεί τη Δευτέρα (1η Απριλίου) ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, για την υπόθεση των Τεμπών και τις συνομιλίες από το μοιραίο βράδυ του δυστυχήματος. ...

Φόρτωση άρθρων...