Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

Ανδρουλάκης στην EXPO Πελοπόννησος: «Προτείνουμε 120 δόσεις για χρέη σε εφορία και ΕΦΚΑ»

Πολιτική

Επίσκεψη στην EXPO Πελοποννήσου πραγματοποίησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, στο πλαίσιο της περιοδείας του στο Άργος.

«Η EXPO Πελοπόννησος προβάλλει την παραγωγική Ελλάδα, την Ελλάδα της εξωστρέφειας», δήλωσε ο κ. Ανδρουλάκης.

Προσέθεσε, όμως, ότι χιλιάδες επιχειρηματίες και εργαζόμενοι αγωνιούν με τις πολλαπλές οικονομικές κρίσεις.

a1

«Μόνο μεγάλες επιχειρήσεις επωφελήθηκαν από το Ταμείο Ανάκαμψης»

«Τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, τονίζοντας πως «το πρώτο εννεάμηνο της χρονιάς, οι ανείσπρακτοι φόροι είναι 5,8 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, ένα σημαντικό εργαλείο που έφτιαξε η Ευρωπαϊκή Ένωση για να αντιμετωπίσουμε τις παρενέργειες της κρίσης, έχουν επωφεληθεί με δάνεια μόνο 41 μεγάλες επιχειρήσεις».

a2

Όπως είπε, «αυτά δείχνουν τις προτεραιότητες της κυβέρνησης», ενώ σημείωσε πως το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ έχει ένα άλλο σχέδιο.

«Προτείνουμε 120 δόσεις για χρέη σε εφορία και ΕΦΚΑ»

Ο Νίκος Ανδρουλάκης εξήγησε ότι στόχος της παράταξης είναι «το Ταμείο Ανάκαμψης να συμβάλλει στην πράσινη μετάβαση, κάνοντας παραγωγούς ενέργειας τις επιχειρήσεις του πρωτογενούς και του δευτερογενούς τομέα μέσω ενεργειακών κοινοτήτων, για να διασφαλίσουν το κόστος παραγωγής. Δίνοντας κίνητρα ψηφιακής σύγκλισης και ανάπτυξης και βέβαια κίνητρα συνεργειών».

a3

Όσον αφορά τα χρέη των επιχειρήσεων, προσέθεσε, «προτείνουμε 120 δόσεις για χρέη προς την εφορία και τον ΕΦΚΑ, με κίνητρα για τους συνεπείς».

Τέλος, για τον πρωτογενή τομέα, που περνά πολύ κρίσιμες στιγμές, τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης, «θεωρούμε ότι πρέπει να υπάρχει κάλυψη μέρους του κόστους των λιπασμάτων και των ζωοτροφών και επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης σύμφωνα με την κάθε παραγωγική μονάδα».

a4

«Αυτές οι πολιτικές επιλογές είναι επιλογές που κάνουν την κοινωνία ανθεκτική και την παραγωγική Ελλάδα ισχυρή, εξωστρεφή, ώστε να αντέξει στις περιπέτειες της οικονομικής κρίσης», κατέληξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

a6
a7

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αιχμές ΠΑΣΟΚ κατά Μητσοτάκη για τον πληθωρισμό

Αιχμές κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη άφησε το ΠΑΣΟΚ με αφορμή τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, από τις Βρυξέλλες για τον πληθωρισμό. «Η εικονική πραγματικότητα σ...

Μαρινάκης για θαλάσσια πάρκα: Καθαρά για περιβαλλοντικούς σκοπούς - Δεν υποχωρούμε από τα κυριαρχικά μας δικαιώματα

Στις αντιδράσεις της Τουρκίας στην εξαγγελία ίδρυσης των δυο θαλάσσιων πάρκων σε Ιόνιο και Αιγαίο απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναφέροντας ότι «έχει να κάνει με καθαρά περιβ...

Φόρτωση άρθρων...