Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Ανδρουλάκης: «Το ΠΑΣΟΚ είναι το μόνο κόμμα που διασφάλισε νομοθετικά την προστασία της κύριας κατοικίας των αδύναμων δανειοληπτών»

Στην απόφαση του Αρείου Πάγου για τους πλειστηριασμούς από τα funds αναφέρθηκε σε δήλωσή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης. 

«Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής είναι το μόνο κόμμα, που το 2010 απέναντι στην πιο σκληρή τρόικα, διασφάλισε νομοθετικά την προστασία της κύριας κατοικίας των αδύναμων δανειοληπτών», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

«Αντίθετα, ο ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε την πόρτα στα funds και η Νέα Δημοκρατία στη συνέχεια κατάργησε εντελώς το πλαίσιο προστασίας», επεσήμανε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Σήμερα, μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου ανοίγει ο δρόμος για μαζικούς πλειστηριασμούς. Σε μια περίοδο όπου ήδη η κοινωνία πληρώνει ακριβά τον πληθωρισμό και την ενεργειακή κρίση.

Γι’ αυτό καταθέτουμε εκ νέου τροπολογία στη Βουλή για την προστασία της κύριας κατοικίας με επαναφορά του νόμου του ΠΑΣΟΚ του 2010 με επικαιροποιημένα κριτήρια.

Για να μπει τέλος στην ασυδοσία των εταιρειών διαχείρισης δανείων και να προστατευτούν όσοι έχουν πραγματικά ανάγκη», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

«Διεκδικούμε την προστασία της αγροτικής γης και καταθέτουμε ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο διαχείρισης του ιδιωτικού χρέους.

Με βιώσιμη λύση για τους δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο αλλά και 120 δόσεις για χρέη σε εφορία και ΕΦΚΑ, με “κούρεμα” οφειλής εφόσον τηρείται η ρύθμιση.

Καλώ την κυβέρνηση και τα κόμματα της αντιπολίτευσης να αποδεχτούν και να ψηφίσουν τη νομοθετική πρωτοβουλία της κοινοβουλευτικής μας ομάδας.

Είναι η ελάχιστη οφειλόμενη πράξη ευθύνης», πρόσθεσε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Έχουμε χρέος να δώσουμε στους αδύναμους δανειολήπτες, που δεν άντεξαν για λόγους αντικειμενικών συνθηκών μια δεύτερη ευκαιρία αξιοπρέπειας με διαφανή και αντικειμενικά κριτήρια», κατέληξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ρωμανός σε Κασσελάκη: Οι δαπάνες για την υγεία είναι στο 5,8% του ΑΕΠ με αυξητικές τάσεις

Βολές κατά του Στέφανου Κασσελάκη εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία μέσω του εκπροσώπου Τύπου της, Νίκου Ρωμανού. O κύριος Ρωμανός τόνισε πως ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ και του αρχηγού του εί...

Μαρινάκης κατά ΣΥΡΙΖΑ για τους «Σπαρτιάτες»: Κάποιοι προτιμούν να «ψαρεύουν» ψήφους σε θολά νερά

Δριμεία επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση του απέναντι στο κόμμα των «Σπαρτιατών» εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης. Μετά και τη δήλωση του Βασίλη Στίγκα ότι ο...

Μητσοτάκης για το πρόγραμμα πολιτικής προστασίας «Αιγίς»: Έμφαση σε πρόληψη, καταστολή και αποκατάσταση

«Έχουμε κάνει ό,τι μπορούσαμε καλύτερο για να προετοιμαστούμε για το φετινό καλοκαίρι», τόνισε ο Πρωθυπουργός. «Η Ελλάδα του 2024 δεν θυμίζει σε τίποτα την Ελλάδα του 2019».

Φόρτωση άρθρων...