Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Ανδρουλάκης: «Τυμβωρύχος του Ανδρέα Παπανδρέου ο Τσίπρας»

«Τυμβωρύχο του Ανδρέα Παπανδρέου» χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης

Ο Νίκος Ανδρουλάκης απέκλεισε μετεκλογική συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία και το ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας ότι «αν θέλουν να γίνουν πρωθυπουργοί οι κύριοι Τσίπρας και Μητσοτάκης, θα γίνουν με άλλα κόμματα όχι με το ΠΑΣΟΚ».

«Το ΠΑΣΟΚ με το πρόγραμμα του και το πολιτικό του ήθος μπορεί να φέρει την αλλαγή, είμαι πολύ αισιόδοξος», ανέφερε ο Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Για το «φλερτ» με τον ΣΥΡΙΖΑ είπε «ο κ. Τσίπρας προσπαθώντας να μιμηθεί το ΠΑΣΟΚ γίνεται τυμβωρύχος του Ανδρέα Παπανδρέου. Είμαστε πλέον στο 2023. Οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ θέλουν λύσεις και δεν έρχονται με συνθήματα ιδίως από πρόσωπα που έχουν χτυπήσει λυσσαλέα το Κίνημα. Όμως, δεν θέλω να κάνω παρελθοντολογία. Το πρόβλημα με ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι πως δεν έχουν αξιοπιστία.

Ο καθένας έχει τη δική του προσωπικότητα, όμως ζούμε σε μια άλλη εποχή, διευκρίνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ προσέφερε πολλά στον ελληνικό λαό, το κοινωνικό κράτος, το ΕΣΥ, μείωσε τις ανισότητες, ήρε τις διακρίσεις που υπήρχαν πριν το '81, άλλα τώρα είμαστε στο 2023 και πρέπει να τοποθετηθούμε για τη σύγχρονη Ελλάδα. «Ο λαός θέλει λύσεις, και οι λύσεις δεν έρχονται με τα συνθήματα, ειδικά από πρόσωπα που έχουν χτυπήσει λυσσαλέα το ΠΑΣΟΚ» επισήμανε.

Ο Αλέξης Τσίπρας μαζί με τη Νέα Δημοκρατία έκαναν παιχνίδια λαϊκισμού για να κατακτήσουν την εξουσία και τα παλαιότερα χρόνια πήγαν τον Ανδρέα Παπανδρέου στο Ειδικό Δικαστήριο. Είναι αναξιόπιστα και τα δύο κόμματα, σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έστειλε τον κόσμο και τους δανειολήπτες στα νύχια των funds ενώ από τη ΝΔ είδαμε τις υποκλοπές, την τραγωδία στα Τέμπη. Το ζήτημα είναι η αξιοπιστία, καλούμε τον ελληνικό λαό να τους αφήσει πίσω του» πρόσθεσε ο ίδιος.

«Είναι σκληρή η πραγματικότητα, ένα μεγάλο κομμάτι της μεσαίας τάξης δεν περνάει καλά αλλά δεν θέλει περιπέτειες κι ένα άλλο μεγάλο κομμάτι είναι στα όρια της φτώχειας».

«Θέλω να είμαστε ειλικρινείς στην κριτική που κάνω σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, να δούμε το αν είναι άδικη η κριτική μου. Δεν θα κλείσω τα μάτια μου στα προβλήματα. Αν περιμένουν οι πολιτικοί μου αντίπαλοι ότι θα κλείσω τα μάτια στην πραγματικότητα της γενιάς μου και των νεότερων γενεών και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νεότεροι Έλληνες, για να κάνω κυβέρνηση με τον Τσίπρα και τον Μητσοτάκη, μάλλον μιλάμε για ένα λάθος πρόσωπο» ξεκαθάρισε.

«Υπάρχουν και άλλα κόμματα. Δεν είναι έτσι τα πράγματα... Εγώ βάζω ένα πλαίσιο που αλλάζει τη χώρα, πρόκειται για πρόσωπα που έχουν κριθεί. Ο λαός θα ψηφίσει και αν θέλουν να γίνουν πρωθυπουργοί οι κύριοι Τσίπρας και Μητσοτάκης, θα γίνουν με άλλα κόμματα όχι με το ΠΑΣΟΚ. Επιμένω πως δεν πρέπει να είμαστε αιχμάλωτοι ανάμεσα στον ελιτισμό της ΝΔ και του λαϊκισμού του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν μπορώ να δεχτώ να λέει η ΝΔ πως το ΠΑΣΟΚ θα συγκυβερνήσει με τον Βαρουφάκη. Η παραχάραξη της ιστορίας από τη ΝΔ για το ΠΑΣΟΚ πάει πολύ».
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μαρινάκης κατά ΣΥΡΙΖΑ για Μάτι: Παίζει πολιτικά παιχνίδια, κάνει το άσπρο μαύρο για τον Ποινικό Κώδικα

Επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, με αφορμή δηλώσεις του Σωκράτη Φάμελλου και άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την απόφαση του δι...

Φάμελλος: Το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης είναι μνημονιακού τύπου

Κριτική στην Κυβέρνηση άσκησε ο Σωκράτης Φάμελλος με αφορμή το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης. Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι είναι μνημονι...

Φλωρίδης: Υποκριτική η κριτική του ΣΥΡΙΖΑ στη δικαστική απόφαση για την τραγωδία στο Μάτι

Συγκριτικά στοιχεία για τον τρόπο που αντιμετωπίζουν οι Ποινικοί Κώδικες του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας τα εγκλήματα ανθρωποκτονίας και εμπρησμού κατέθεσε στη Βουλή ο Γιώργος ...

Φόρτωση άρθρων...