Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Ανδρουλάκης: «Ζητάμε ισχυρή εντολή για να έχετε ισχυρή εναλλακτική»

Επίθεση τόσο στον Κυριάκο Μητσοτάκη όσο και στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε από το Θησείο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, κατά την κεντρική προεκλογική του ομιλία στην Αθήνα.

Παράλληλα, ζήτησε ψήφο στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής λέγοντας ότι αυτή ισοδυναμεί με ψήφο «για την Ελλάδα των ίσων ευκαιριών, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της εθνικής αξιοπρέπειας».

«Χαμένη ψήφος θα είναι σε αυτούς που 8,5 χρόνια κάνουν ό,τι μπορούν όχι για εσάς αλλά γι' αυτούς και την καρέκλα», τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης και ζήτησε «ισχυρή εντολή για να έχετε ισχυρή εναλλακτική».

Σε μια ομιλία γεμάτη αναφορές στον ιστορικό ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου και στα όσα άφησε ως παρακαταθήκη στη χώρα η παράταξη, σημείωσε, μεταξύ άλλων, πως «το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ενωμένο, δυνατό και στέλνει αποστομωτική απάντηση στους πολιτικούς μας αντιπάλους». 

«Το ΠΑΣΟΚ ξανάρθε ως πρωταγωνιστής και εσείς το αποδεικνύετε με αυτή τη λαοθάλασσα» είπε ακόμα και συμπλήρωσε πως «εδώ είναι το γνήσιο σπίτι της προόδου και της δημοκρατίας».
Κάνοντας αναφορά δε στη συζήτηση για την επόμενη μέρα των εκλογών είπε πως «πάντα μετά τις εκλογές υπάρχει μια κυβέρνηση» και σχολιάζοντας την κινδυνολογία περί ακυβερνησίας τόνισε: «τρομοκρατήστε τους τρομοκράτες με ισχυρό ΠΑΣΟΚ στις 21 Μάη».

«Κάποιοι λένε ότι δεν θέλαμε να συνεργαστούμε, πιστεύετε ότι αυτοί θέλουν να συνεργαστούν μαζί μας; Θέλουν να λεηλατήσουν το ΠΑΣΟΚ, αυτό έκαναν εδώ και 15 χρόνια. Βολεύονται ο ένας τον άλλο. Ψηφίστε ΠΑΣΟΚ για να πάνε και οι δύο σπίτι τους» συνέχισε και υπογράμμισε πως «η δεξιά θα πέσει γιατί επιστρέφει δυναμικά η δημοκρατική παράταξη».

Όπως ανέφερε στις 21 Μαΐου, «βάζουμε τέλος στην αλαζονεία του κ. Μητσοτάκη, γυρνώντας συγχρόνως την πλάτη στον λαϊκισμό του κ. Τσίπρα».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατηγόρησε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ πως «επιχειρούν να εκβιάσουν τους πολίτες με πλαστά διλήμματα» και επέμεινε πως το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ για να στείλει στο σπίτι του τον κ. Μητσοτάκη χωρίς να επιστρέψουμε στην οδυνηρή εμπειρία του 2015-2019 του κ. Τσίπρα με τον κ. Καμμένο.

Αιχμές σε Μητσοτάκη και Τσίπρα

Αναφερόμενος στον πρωθυπουργό και απαντώντας σε αιχμές που άφησε πρόσφατα είπε ότι «τώρα τελευταία υποδύεται τον εκσυγχρονιστή ο κ. Μητσοτάκης» και «βαυκαλίζεται ότι θα μπορέσει να προσεταιριστεί μερίδα των δημοκρατικών ψηφοφόρων». «Αλλά δεν είναι λωτοφάγοι», τόνισε. Δεν ξεχνούν ότι το το 2009 μας αφήσατε μια χώρα χρεοκοπημένη, συμπλήρωσε.

Αιχμές άφησε και για την περίοδο της διακυβέρνησης Καραμανλή. Αν δεν υπήρχαν τότε οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ο κ. Τσίπρας και ο κ. Μητσοτάκης αν θα είχαν γίνει πρωθυπουργοί θα ήταν σε χώρα με δραχμή. Αυτή ήταν η κατάσταση που μας παρέδωσε ο κ. Καραμανλής.

«Ο λαός δεν ξεχνά την οικογενειακή παράδοση του κ. Μητσοτάκη. Ποιος μιλά για αξιοκρατεία και διαφάνεια;» διερωτήθηκε. «Αν τα βάλουμε σε σειρά τα ρουσφέτια του ίδιου και της οικογένειάς του σε μήκος ξεπερνούν το Σινικό τείχος», παρατήρησε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Απάντηση όμως έδωσε και στην δήλωση Μητσοτάκη πως έχει ελάχιστα να πει με το ΠΑΣΟΚ του Ν. Ανδρουλάκη κατά τη διακαναλική του συνέντευξη. «Οι πρόσφατες δηλώσεις του ότι δεν μπορεί να συνομιλήσει με το ΠΑΣΟΚ της δικής μου εποχής επιβεβαιώνουν ένα πράγμα: στις παρακολουθήσεις δεν ήμουν κίνδυνος για τον λαό και τη δημοκρατία, αλλά για τη Νέα Δημοκρατία».

«Όλοι εσείς, οι 270.000 δημοκράτες, μου δώσατε πορεία αυτόνομης πορείας και οι αυτόνομες πορείες δεν μπαίνουν σε παζάρια», σημείωσε. «Να πάει αλλού ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τσίπρας αν νομίζουν ότι αυτό το ιστορικό κίνημα θα γίνει δεκανίκι της εξουσίας τους».

«Αυτό το κίνημα έχει μόνο μια αγωνία, να υπηρετήσει με γνήσιο τρόπο το λαό και την πατρίδα», πρόσθεσε και κατηγόρησε τη Ν.Δ. πως «δεν σέβονται ανθρώπινα δικαιώματα, το κράτος δικαίου, τη δικαιοσύνη και τη διάκριση των εξουσιών».

«Μετά την εμπειρία σας το 2015 καταλαβαίνουμε τον φόβο της επαναφοράς του λαϊκισμού» είπε επίσης, αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα πως έχει γίνει «χρυσός χορηγός της Ν.Δ.»

Και συνέχισε την επίθεση στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Δεν έχω καταλάβει ποια είναι η κυβερνητική πρόταση του κ. Τσίπρα». «Σωσίβιο στον τυχοδιωκτισμό σας δεν θα γίνει η δημοκρατική παράταξη», διαμήνυσε.

Μεταξύ άλλων κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι επιχειρεί να ψαρέψει στα θολά νερά απ' τη ψήφο των χρυσαυγιτών. 

«Μην υποτιμάτε την νοημοσύνη του ελληνικού λαού. Θυμάται πολύ καλά ποιος ήταν πρώτη φορά Αριστερά, ήταν ο Ανδρέας Παπανδρέου και όχι εσύ με τον Καμμένο» σημείωσε.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Χρυσοχοΐδης: Τα μέτρα για την ενδοοικογενειακή βία εφαρμόζονται, εντείνονται και εξελίσσονται

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μίλησε για τη βία κατά των γυναικών σε ανοιχτή εκδήλωση για την έμφυλη ισότητα, που διοργάνωσαν το “Free Thinking Zone” και το...

Φόρτωση άρθρων...