Παρασκευή
17 Μαΐου 2024

Ανεβαίνουν οι τόνοι στο πολιτικό σκηνικό λίγες μέρες πριν από τις κάλπες

Λίγες ημέρες απομένουν για τις Εθνικές Εκλογές και ανεβαίνουν οι τόνοι στο πολιτικό σκηνικό. H πολιτική αντιπαράθεση έχει «φουντώσει» ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης της 25ης Ιουνίου. 

Ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος και ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, μίλησαν στο «Κοινωνία Ώρα MEGA», για τις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιουνίου και για τις προγραμματικές θέσεις των κομμάτων, το ζήτημα με την εμπλοκή του τουρκικού προξενείου της Ροδόπης στις ψήφους, αλλά και για το μεταναστευτικό.

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος μίλησε για τις εκλογές, οι οποίες θα διεξαχθούν την προσεχή Κυριακή. Η πολιτική δυναμική δείχνει ότι θα έχουμε ένα πολύ δυναμικό αποτέλεσμα για τη Νέα Δημοκρατία την Κυριακή, και όπως έχουμε πει, οι κάλπες είναι άδειες, γι’ αυτό κάνουμε και την έκκληση και καλούμε όλους τους ψηφοφόρους της Ν.Δ. να είναι εκεί, να μη χαθεί καμία ψήφος προκειμένου να έχουμε και μια ισχυρή αυτοδύναμη κυβέρνηση γιατί αυτό είναι καλό για τον τόπο», σχολίασε αρχικά.

«Καθώς εισερχόμαστε στην τελευταία εβδομάδα προ των εκλογών, κεντρικός μας στόχος είναι ν’ αλλάξει ο αρνητικός συσχετισμός που κατεγράφη στην 21η Μαΐου. Να σταματήσει με την ψήφο του ο Έλληνας πολίτης αυτό το θηριώδες ποσοστό του 40% ακριβώς γιατί την επόμενη μέρα, όπως έρχονται τα μηνύματα από την ΕΕ και την Κομισιόν, τα διάφορα pass, καύσιμα, ενέργεια θα χτυπήσουν κόκκινο. Το ζητούμενο είναι ότι κάθε προοδευτική ψήφος που κατευθύνεται στα μικρότερα κόμματα ή που δεν κατευθύνεται προς το ΣΥΡΙΖΑ, ουσιαστικά ευνοεί τον σχεδιασμό του κ. Μητσοτάκη που θέλει μια κατακερμασμένη και απονευρωμένη Βουλή για να ξεδιπλώσει το φανερό και κρυφό του σχέδιο. Σπεύστε στις κάλπες, αλλάξτε τον αρνητικό συσχετισμό», επεσήμανε ο Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης.

Μεταξύ άλλων οι δύο πολιτικοί αναφέρθηκαν στο ζήτημα με το τουρκικό προξενείο στη Ροδόπη.

«Το ζήτημα αυτό δεν είχε κλείσει ποτέ. Και δεν είχε κλείσει γιατί υπάρχει μία σταθερή και σοβαρή εκκρεμότητα. Δύο «αυριανοί» βουλευτές έχουν αρνηθεί να πουν ότι δεσμεύονται και ακολουθούν την Συνθήκη της Λοζάνης και ότι είναι εκπρόσωποι της μουσουλμανικής μειονότητας στην Ελλάδα. Αυτό κρατάει 10 μέρες. Αναφορικά με τον βουλευτή της ΝΔ, γιατί δεν στήριξε το τουρκικό προξενείο; Επομένως οι δύο περιπτώσεις δεν είναι ίδιες. Ακόμα και αυτό που ίσχυε και έχει ληφθεί υπόψιν από όλους, υπάρχει το ερώτημα “γιατί λοιπόν τον βουλευτή τον δικό μας, που έχει υποτίθεται αυτή την ειδική σχέση, δε τον στηρίξει το προξενείο και στηρίζει τους άλλους δύο;”. Είναι μια συζήτηση που δεν είναι καλή για τα συμφέροντα του τόπου. Μπορεί να κλείσει το ζήτημα με μία στάση, έναν τρόπο έκφρασης, να πουν ότι είναι Έλληνες μουσουλμάνοι», υπογράμμισε ο κ. Κουμουτσάκος.

Ωστόσο σύμφωνα με τον κ. Τριανταφυλλίδη, «αυτό που αποκάλυψε ο Αλέξης Τσίπρας είναι πέραν από ασκήσεις πολιτικής ανευθυνότητας του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος διόγκωσε το θέμα και το έκανε κεντρικό. Κοινός παρονομαστής του φράχτη, Ροδόπης και όλων αυτών είναι να μείνει η εντύπωση ότι αυτοί οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι προδότες. Ο κ. Μητσοτάκης σε αυτό το έγγραφο της ΕΥΠ που έστειλε μέσα γράφει τον όρο «στρατευμένος στα σχέδια της Άγκυρας και του τουρκικού προξενείου». Η ΕΥΠ το λέει στον κ. Μητσοτάκη και αναφέρεται στον κ. Μουσταφά Κατραντζή, στον δικό του βουλευτή».

Για το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο σε συνέντευξή του για «τουρκική μειονότητα», ο Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης είπε πως έγινε εκ παραδρομής.

«Το να βγει κάποιος και να κάνει δηλώσεις για μας επαναφέρει στην δεκαετία του ’50 και του ’60 με τις δηλώσεις μετάνοιας. Στην Ευρώπη του 2023 η Δεξιά μας επιστρέφει στην δεκαετία του ’50 και του ’60 με δηλώσεις εθνικοφροσύνης, είναι απαράδεκτο. Ο κ. Κατραντζή θα βγει να πει το ίδιο που ζητάνε απ΄τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε συμπληρωματικά.

Τον όρο της ΕΥΠ «στρατευμένος στα σχέδια της Άγκυρας και του τουρκικού προξενείου» σχολίασε ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

«Να λοιπόν που έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ να χρησιμοποιεί αυτά που γράφει η ΕΥΠ όποτε τους συμφέρει και δεν τα απαξιώνει. Είμαι βέβαιος ότι έχουν γίνει οι δέουσες ενέργειες προς τον κ. Κατραντζή. Από την πλευρά του κ. Τσίπρα με τους βουλευτές του δεν έχουν γίνει οι δέουσες ενέργειες γιατί το θέμα έχει πάρει δημοσιότητα και ζητάμε ένα πράγμα· δεν είναι ίδιες οι δύο περιπτώσεις. Στο ένα υπάρχει καμπάνια υπέρ των δύο υποψηφίων από το τουρκικό προξενείο. Η προσπάθεια του τουρκικού προξενείου ήταν να εκλέγουν αυτοί οι δύο βουλευτές και αυτό υποδηλώνει την σοβαρότητα του πράγματος», σημείωσε ο κ. Κουμουτσάκος.

Τέλος, για το μεταναστευτικό, ο Γιώργος Κουμουτσάκος σημείωσε χαρακτηριστικά πως, «το μεταναστευτικό είναι ένα τεράστιο πρόβλημα, είναι φαινόμενο που θα υπάρχει πάντα. Η Ελλάδα είναι στην πρώτη γραμμή των μεταναστευτικών ροών προς την Ευρώπη γιατί η εύρη είναι ο μεγάλος μαγνήτης. Η μάχη που δίνει η Ελλάδα είναι να συνδυάζει στην πολιτική της τον σεβασμό της ανθρώπινης ζωής και την προστασία των συνόρων και ης ασφάλεια της χώρας. Ουδέποτε το Λιμενικό διέφυγε από αυτή τη λεπτή γραμμή να υπερασπίζεται την άμυνα και να σέβεται την ανθρώπινη ζωή».

Ακόμα, πρόσθεσε: « Όσον αφορά στο ναυάγιο της Πύλου, έχει κάνει τεράστια και αρνητική εντύπωση ότι εκεί που πρέπει να πάνε τα πυρά όλων μας, στα σκοτεινά εγκληματικά δίκτυα των διακινητών, ο ΣΥΡΙΖΑ έστρεψε τα πυρά του με δηλητηριώδη υπονοούμενά στον ελληνικό Λιμενικό».

Ο Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης σχολίασε: «την μεγαλύτερη τραγωδία πάλι την γυρίσαμε ότι φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς τιμούμε το Λιμενικό αλλά την περίοδο την δική μας είχαν σαφή εντολή και επιχειρησιακό σχέδιο να σώσουν ζωές προστατεύοντας τα σύνορα. Γι’ αυτό πήραμε τα εύσημα από τον Πάπα. Φταίνε οι εντολές που έχει το Λιμενικό. Ο υπηρεσιακός υπουργό Ναυτιλίας ήπιε το αμίλητο νερό».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γεραπετρίτης για Βόρεια Μακεδονία: «Παραχωρήσεις στα θεμελιώδη δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές»

«Δεν υπάρχει περιθώριο για οποιαδήποτε παραχώρηση. Η Ελλάδα θα παρακολουθεί αυστηρά την κατάσταση στη Βόρεια Μακεδονία», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, o οποίο...

Ανδρουλάκης από Κόρινθο: «Η Δημοκρατική Παράταξη μπορεί να ανοίξει την πόρτα εξόδου της Νέας Δημοκρατίας» (Photos)

Την αγορά της Κορίνθου επισκέφθηκε το πρωί της Πέμπτης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης. Σε δηλώσεις του ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέφερε: «Πριν ένα χρόνο...

Φόρτωση άρθρων...