Δευτέρα
20 Μαΐου 2024

Αντίστροφη μέτρηση για την «Προοδευτική συμμαχία»

Πολιτική

Ως γνωστόν, εδώ και σχεδόν 1,5 χρόνο, δίπλα από το όνομα «ΣΥΡΙΖΑ» έχει προστεθεί και το ονοματικό σύνολο «Προοδευτική Συμμαχία», καθώς ο Αλέξης Τσίπρας ήθελε να σηματοδοτήσει τη διεύρυνση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Εξάλλου, το στρατηγικό σχέδιο της «Προοδευτικής Συμμαχίας» είχε τεθεί σε εφαρμογή ήδη από το βράδυ των εκλογών του Ιουλίου του 2019, όταν ο Αλέξης Τσίπρας, αποδεχόμενος το ηχηρό εκλογικό χαστούκι, είχε θέσει ως στόχο του τη μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ στον κορμό της «Προοδευτικής Παράταξης».

Όμως, όταν ο Τσίπρας κάνει σχέδια, ο θεός της πολιτικής γελά: σχεδόν δύο χρόνια μετά, ο ΣΥΡΙΖΑ ουδόλως έχει διευρυνθεί, ενώ το Κίνημα Αλλαγής - η πολιτική εξαέρωση του οποίου ήταν ο βασικός στόχος της Κουμουνδούρου - κρατά τα ποσοστά του σταθερά.

Ομολογία αποτυχίας

Φαίνεται, λοιπόν, πως ο Αλέξης Τσίπρας αναζητεί και νέα στρατηγική συμμαχιών, αφού στις τελευταίες μετρήσεις όχι μόνον ο ΣΥΡΙΖΑ δεν «τσιμπάει», αλλά, ταυτοχρόνως, υπάρχουν δύο ενδείξεις που αποδεικνύουν την αποτυχία της στρατηγικής της «Προοδευτικής Συμμαχίας»: πρώτον, σε όλες τις μετρήσεις αναδεικνύεται η κυριαρχία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κέντρο. Δεύτερον, το ΚΙΝΑΛ, που επί μακρόν έμενε απλώς σταθερό και κατάφερνε να υπερασπιστεί τον ζωτικό πολιτικό του χώρο, έχει αρχίσει να «τσιμπάει». Με άλλα λόγια, η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ για μήνυμα Ερντογάν: Ο κ. Μητσοτάκης θα σιωπήσει απέναντι σε αυτή την πρόκληση;

«Σε ένα προκλητικό του μήνυμα την Ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έγραψε πως σαν σήμερα άναψε ‘η σπίθα του πνεύματος της ανεξαρτησίας κ...

Βορίδης: Η συνέχιση της θετικής πορείας της χώρας διασφαλίζεται μόνο μέσα από μία ισχυρή ΝΔ

Μήνυμα ενόψει των Ευρωεκλογών 2024 έστειλε ο Μάκης Βορίδης, σε εκδήλωση της ΝΔ στον Μαραθώνα. «Στις 9 Ιουνίου οι πολίτες θα κληθούν να επιλέξουν τους εκπροσώπους τους, μεταξύ αυ...

Φόρτωση άρθρων...