Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

Απάντηση της Ελλάδας σε Τσαβούσογλου και Ακάρ: «Η Ελλάδα δεν πρόκειται να ακολουθήσει τη ρητορική έντασης»

Πολιτική

Τους ανυπόστατους ισχυρισμούς των υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας της Τουρκίας σχολιάζουν διπλωματικές πηγές.

Συγκεκριμένα, τονίζουν ότι η Ελλάδα θα απαντήσει στις τουρκικές προκλήσεις, όταν εκείνη κρίνει, με τον τρόπο που θα κρίνει και στα όργανα που πρέπει

«Η Αθήνα δεν πρόκειται να μπει σε μια διαδικασία έντασης, να ακολουθήσει τη ρητορική έντασης της τουρκικής πλευράς και να μπει στο «παιχνίδι» ανακοινώσεων και αλλεπάλληλων δηλώσεων. Αυτή, άλλωστε, είναι η πάγια θέση της ελληνικής διπλωματίας.

Οι τουρκικές θέσεις που ακούμε δεν είναι νέες. Εάν, εφόσον και όταν υπάρξουν νέα τουρκικά ανυπόστατα επιχειρήματα περί αποστρατιωτικοποίησης και της εθνικής κυριαρχίας στο Ανατολικό Αιγαίο, μόνο τότε θα υπάρξουν και αντίστοιχες απαντήσεις στους αρμόδιους οργανισμούς», αναφέρουν οι διπλωματικές πηγές, σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΕΡΤ.

Νωρίτερα, ο Χουλουσί Ακάρ, μιλώντας σε ειδική τηλεοπτική δημοσιογραφική εκπομπή, κάλεσε την Ελλάδα να «μάθει από την ιστορία».

Σε ερώτηση για το εάν υπάρχει πρόβλημα με την Ελλάδα, απάντησε ότι «παρά την έκκληση της Τουρκίας για διάλογο, ορισμένοι πολιτικοί, ειδικά στην Ελλάδα, συνέχισαν να αυξάνουν τις ενέργειες και τις συζητήσεις τους με προκλητικό τρόπο, σύμφωνα με τις προσωπικές τους φιλοδοξίες».

Ακόμα, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας τόνισε πως «ελπίζουμε ότι το Αιγαίο και η Μεσόγειος θα γίνει μια θάλασσα φιλίας αλλά είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τα συμφέροντά μας και μπορούμε να το κάνουμε και αυτό».

Στην ίδια προκλητική γραμμή και ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου που εξαπέλυσε νέα επίθεση προς την Ελλάδα. Μιλώντας κατά την τελευταία ημέρα της 13ης διάσκεψης των Πρεσβευτών, ισχυρίστηκε ότι η Ελλάδα παραβιάζει τη Συνθήκη της Λωζάνης, λέγοντας πως ήδη η Άγκυρα έχει απευθυνθεί στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για το θέμα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...