Δευτέρα
20 Μαΐου 2024

Απάντηση της Αθήνας στην Τουρκία: Σταματήστε τις προκλήσεις - Τίποτα δεν μπορεί να πλήξει την ελληνική κυριαρχία

Πολιτική

«Ανιστόρητοι ισχυρισμοί και έωλα μυθεύματα δεν μπορούν ούτε να αμφισβητήσουν ούτε, πόσω μάλλον, να υποκαταστήσουν το Διεθνές Δίκαιο και τις διεθνείς συνθήκες. Γενικότερα, τίποτα απολύτως και με κανένα τρόπο δεν μπορεί να πλήξει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και την εθνική μας κυριαρχία. Για αυτό καλούμε την Τουρκία να σταματήσει την τακτική των προκλήσεων και να αντιληφθεί ότι ο μόνος δρόμος είναι η υπεύθυνη και ειλικρινής συνεννόηση, στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και του απόλυτου σεβασμού της κυριαρχίας» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου για τις νέες δηλώσεις της τουρκικής ηγεσίας.

Ουσιαστικά με τη δήλωση αυτή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διαμηνύει στην Τουρκία να σταματήσει τις προκλήσεις καθώς «τίποτα απολύτως και με κανένα τρόπο δεν μπορεί να πλήξει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και την εθνική μας κυριαρχία» και απαντάει με αυτό τον τρόπο στις αδιανόητες απειλές Ερντογάν και Τσελίκ από το Αιγαίο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης: Παράνομη και προκλητική η στάση της νέας ηγεσίας των Σκοπίων – Την απορρίπτουμε και την επιστρέφουμε

Σαφές μήνυμα στη νέα ηγεσία της Βόρειας Μακεδονίας να εγκαταλείψει την «προκλητική και ανιστόρητη» ρητορική έστειλε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της 49ης τ...

Φόρτωση άρθρων...