Δευτέρα
06 Μαΐου 2024

Απειλεί ο Ακιντζί: Αν αρχίσουν οι γεωτρήσεις πριν βρεθεί λύση για το Κυπριακό θα υπάρξει ένταση

Πολιτική

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, ασχολήθηκε με το θέμα των υδρογονανθράκων και των επικείμενων γεωτρήσεων στα ανοιχτά της Κύπρου, λέγοντας πως πιθανή έναρξη των εργασιών, πριν από την επίτευξη λύσης για το Κυπριακό θα μπορούσε να αποτελέσει νέα αφετηρία για εντάσεις μεταξύ των δύο στρατοπέδων, κάτι που ο ίδιος δεν θέλει.

«Αν οι γεωτρήσεις [στα κοιτάσματα υδρογονανθράκων] ξεκινήσουν πριν από την επίτευξη λύσης [για το Κυπριακό], τότε υπάρχει ο κίνδυνος για νέες εντάσεις και διαμάχες αντί για συνεργασία», είπε ο Ακιντζί, σε τοπική εκδήλωση.

«Δεν επιθυμούμε νέες εντάσεις και περιοχές διαμάχης. Θέλουμε να επωφεληθούμε από τη συνεργασία και τον κοινό πλούτο. Και γι' αυτό χρειάζεται λύση» προσέθεσε ο Ακιντζί.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μήνυμα Κ. Μητσοτάκη για το Πάσχα: Η σκέψη μας πρωτίστως στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας

«Καθώς η Μεγάλη Εβδομάδα προσεγγίζει το τέλος της, η προσδοκία της Ανάστασης μας γεμίζει όλους ελπίδα, δύναμη και αισιοδοξία» τονίζει στο μήνυμά του από την Τήνο ο πρωθυπουργός Κυρ...

Σακελλαροπούλου: Το αναστάσιμο φως να γίνει οδηγός όλων μας προς έναν κόσμο χωρίς πολέμους

«Το αναστάσιμο φως να γίνει οδηγός όλων μας προς έναν κόσμο χωρίς πολέμους» ευχήθηκε σε δήλωση της η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Ειδικότερα, στο μήνυμα τη...

Φόρτωση άρθρων...