Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Απειλές πολέμου από τον Ερντογάν: Ο Tayfun φτάνει μέχρι την Αθήνα - Προαναγγέλλει γεωτρήσεις νότια της Κρήτης

Εκτός ορίων κινείται η επιθετική ρητορική της Τουρκίας γεγονός που αντικατοπτρίζεται στα όσα είπε χθες, Τετάρτη (02/11) ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απειλώντας την Ελλάδα με πλήγματα και ιδιαίτερα με το πυραυλικό σύστημα Tayfun (ελλ. Τυφώνας).

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, σε συνέντευξή του στα τουρκικά φιλοκυβερνητικά δίκτυα ATV και A Haber, το βράδυ της Τετάρτης, εξαπέλυσε για άλλη μία φορά σφοδρή επίθεση εναντίον της χώρας μας, καλώντας τη να «συμμαζέψει τα μυαλά της».

Είπε χαρακτηριστικά:

«Δεν μπορούμε να αποδεχτούμε την στάση της Ελλάδας το τελευταίο διάστημα. Δεν μπορούμε να μείνουμε αδρανείς και σιωπηλοί σε αυτήν την επιθετική και εχθρική στάση. Η Ελλάδα πρέπει να συμμαζέψει τα μυαλά της. Πρέπει να μάθει πως δεν μπορεί να φτάσει πουθενά με προβοκάτσιες και προκλήσεις. Η τελευταία δοκιμή πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς είναι πολύ σημαντική και δείχνει το επίπεδο στο οποίο έχει φτάσει η αμυντική μας βιομηχανία. Η τελευταία δοκιμή ήταν του πυραύλου Tayfun. Η δοκιμή του Tayfun τρέλανε την Ελλάδα. Με συνεχιζόμενη διαδικασία θα αυξηθεί και η απόσταση ακόμα και στα 561 χιλιόμετρα. Οι Έλληνες φοβήθηκαν γιατί η Αθήνα είναι μέσα στην εμβέλειά του».

Ο κ. Ερντογάν, στην ίδια συνέντευξη, αναφέρθηκε και στις «καλές ειδήσεις» που, όπως είπε, αφορούν τα βαλλιστικά όπλα Cenk και Traveler, ενώ αναφέρθηκε και σε ένα «νέο εθνικό μαχητικό αεροσκάφος, που θα βγει από το υπόστεγο το 2023» αλλά και στη νέα φρεγάτα που θα ενισχύσει την τουρκική άμυνα.

Από την πλευρά του ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου διεμήνυσε πως η Τουρκία δεν θα επιτρέψει την επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων ούτε ένα μίλι, απειλώντας ουσιαστικά με εμπόλεμη σύρραξη, αν συμβεί κάτι τέτοιο.

Προφανέστατα η κατάσταση στην Τουρκία έχει ξεφύγει, με τη ρητορική του καθεστώτος Ερντογάν να απειλεί την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή. Μέχρι στιγμής πάντως, επί του πεδίου δεν υπάρχει η παραμικρή κινητικότητα από τους Τούρκους.

Γεωτρήσεις νότια της Κρήτης σε συνεργασία με τη Λιβύη, θέλει η Τουρκία

Γεωτρήσεις νότια της Κρήτης σε συνεργασία με τη Λιβύη προανήγγειλε προκλητικά την Τετάρτη ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Εμείς θα κάνουμε τις γεωτρήσεις μας σε Μαύρη Θάλασσα και Μεσόγειο, αλλά έχουμε τις δυνατότητες με τα πλοία μας πάμε σε τρίτες χώρες που διαθέτουν κοιτάσματα αερίου να κάνουμε γεωτρήσεις να εξορύξουμε το αέριο και μαζί να το πουλήσουμε σε άλλες χώρες» ανέφερε ο Ερντογάν σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλη Κωστίδη, παρότι ΟΗΕ και Δύση δεν αναγνωρίζουν τα τουρκολιβυκά μνημόνια.

Συνέχισε δε, υποστηρίζοντας ότι «έρχονται προτάσεις προς αυτή τη κατεύθυνση από διάφορες χώρες Πρώτη στη σειρά είναι η Λιβύη. Μάς λένε πως μπορούμε να μπούμε σε μια τέτοιου είδους συνεργασία. Υπάρχει αυτή η κατάσταση».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Συνάντηση Γεραπετρίτη - Φιντάν στο Λονδίνο ενόψει της επίσκεψης Μητσοτάκη στην Άγκυρα

Στις 13 Μαϊού αναμένεται να συναντηθούν ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα. Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της επι...

Φόρτωση άρθρων...