Δευτέρα
06 Μαΐου 2024

Άρειος Πάγος: «Κόπηκαν» οι Σπαρτιάτες από τις Ευρωεκλογές

«Κόπηκε» το κόμμα των «Σπαρτιατών» από το Α1 Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου. Έπειτα από αυτή την απόφαση δεν θα συμμετέχουν στις Ευρωεκλογές.

Συγκεκριμένα, οι «Σπαρτιάτες» «κόπηκαν» από τον Άρειο Πάγο και δεν θα συμμετάσχουν στις επικείμενες Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.

Το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου ανακοίνωσε την τελική λίστα των κομμάτων που θα λάβουν μέρος στις Ευρωεκλογές.

Το κόμμα του Βασίλη Στίγκα είχε καταβάλλει έγκαιρα το ποσό που αντιστοιχεί στο εκλογικό παράβολο, όμως ελέγχεται για τους στενούς του δεσμούς με τον καταδικασμένο για εγκληματική οργάνωση Ηλία Κασιδιάρη.

Ενστάσεις για τη συμμετοχή των «Σπαρτιατών» στην αναμέτρηση του Ιουνίου έχουν εκφράσει με υπομνήματα τους η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Αριστερά.

Από τον Αρείο Πάγο «κόπηκαν» άλλα 14 κόμματα, βασικά λόγω μη καταβολής του παράβολου των 20.000 ευρώ.

Τελικά, 31 κόμματα και συνασπισμοί κομμάτων από τα 46 που αρχικά είχαν δηλώσει συμμετοχή στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, έλαβαν το «πράσινο φως» από το Α1 Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου για να συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές.

Αναμένεται η απόφαση του Εκλογοδικείου για τους «Σπαρτιάτες»

Σύντομα αναμένονται εξελίξεις και από το μέτωπο του Εκλογοδικείου, το οποίο θα κρίνει αν οι «Σπαρτιάτες» πρέπει να χάσουν τις έδρες τους στη Βουλή, σε περίπτωση που κρίνει ότι ο φυσικός τους ηγέτης είναι ο καταδικασμένος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και έγκλειστος στη φυλακή Ηλίας Κασιδιάρης.

Κάτι που είτε θα οδηγήσει σε αναλογικό καταμερισμό των εδρών τους στα άλλα κόμματα, είτε σε επαναληπτικές Εκλογές στις περιφέρειες όπου εξελέγησαν.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μήνυμα Κ. Μητσοτάκη για το Πάσχα: Η σκέψη μας πρωτίστως στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας

«Καθώς η Μεγάλη Εβδομάδα προσεγγίζει το τέλος της, η προσδοκία της Ανάστασης μας γεμίζει όλους ελπίδα, δύναμη και αισιοδοξία» τονίζει στο μήνυμά του από την Τήνο ο πρωθυπουργός Κυρ...

Ν. Ανδρουλάκης: «Μπορούμε καλύτερα, διότι την ελπίδα την φτιάχνουμε με τα υλικά που εμείς επιλέγουμε»

Στο πασχαλινό μήνυμά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης εύχεται το φετινό Πάσχα «ας γίνει η αφετηρία για να οικοδομήσουμε και μια πιο δίκαιη Ελλάδα, με π...

Φόρτωση άρθρων...