Σαββάτο
04 Μαΐου 2024

Αρχή του τέλους για τον ΣΥΡΙΖΑ η μεγάλη συμμετοχή στις εσωκομματικές Εκλογές στο KINAΛ

Πολιτική

Σε κατάσταση νευρικού κλονισμού βρίσκονται από χθες οι μεγαλοπαράγοντες της Κουμουνδούρου αντικρίζοντας τις εξελίξεις στο χώρο της κεντροαριστεράς και την άνευ προηγουμένου προσέλευση των διαχρονικών υποστηρικτών της Δημοκρατικής Παράταξης στη διαδικασία για την ανάδειξη του νέου Προέδρου. 

Η δίψα του προοδευτικού κόσμου για την αναγέννηση του Κινήματος που άλλαξε τη μοίρα της χώρας και κυριάρχησε για δεκαετίες στο πολιτικό σκηνικό αποδείχθηκε μεγάλη, ενώ αίσθηση προκάλεσε η συμμετοχή της νεολαίας που βλέπει στο ΠΑΣΟΚ ως το γνήσιο εκφραστή μιας εναλλακτικής πρότασης διακυβέρνησης απέναντι στη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη. 

Αυτό που συνέβη χθες δίνει μεγάλες ελπίδες για την προοπτική της επόμενης μέρας, ενώ πέρα από κάθε αμφιβολία βάζει ένα οριστικό τέλος στις ελάχιστες ελπίδες του κ. Τσίπρα και της παρέας του για ανάκαμψη στο πολιτικό σκηνικό. 

Οι χιλιάδες δημοκρατικοί πολίτες σε ολόκληρη την Επικράτεια που στο παρελθόν είτε απομακρύνθηκαν, είτε απογοητεύτηκαν και παρασύρθηκαν από τις σειρήνες των λαϊκιστών και των δημαγωγών του ΣΥΡΙΖΑ επιστρέφουν πλέον στη μεγάλη αγκαλιά του Κινήματος Αλλαγής, δίνοντας ξεκάθαρη εντολή στον επόμενο Πρόεδρο, όποιος κι αν είναι, να οδηγήσει το κόμμα ξανά στα μονοπάτια της ανάκαμψης, της διεύρυνσης και της αλλαγής, προκειμένου να εκφράσει εκ νέου ένα μεγάλο κομμάτι του ελληνικού λαού που ανήκει παραδοσιακά ή εναποθέτει τις ελπίδες και τις προσδοκίες του στον ευρύτερο χώρο του δημοκρατικού σοσιαλισμού. 

Η απροσδόκητη ανταπόκριση των πολιτών σ’ αυτή τη γιορτή δημοκρατίας αποτελεί μια πληρωμένη απάντηση σε όλους όσοι προεξοφλούσαν τη διάλυση του ΠΑΣΟΚ και στοιχημάτιζαν στην επάνοδο του κ. Τσίπρα που απογοήτευσε με την πολιτική του και την εν γένει κυβερνητική του  θητεία τον μέσο μετριοπαθή ψηφοφόρο της παράταξης.  

Τα μηνύματα όμως των συμμετεχόντων φθάνουν έως το Μέγαρο Μαξίμου και την Νέα Δημοκρατία. Με δεδομένο ότι οι επόμενες Εθνικές Εκλογές θα γίνουν με το σύστημα της απλής αναλογικής, η αύξηση της εκλογικής δύναμης του ΚΙΝΑΛ-που είναι μονόδρομος- θα πυροδοτήσει ανατροπές και στη διαμόρφωση της επόμενης μέρας. Το ματς μόλις άρχισε…

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...