Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Ξεκίνησε στην Άγκυρα η συνάντηση Ελλάδας-Τουρκίας για τα ΜΟΕ

Άρχισε στο υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας, στην Άγκυρα, η τέταρτη συνάντηση μεταξύ των αντιπροσωπειών Ελλάδας και Τουρκίας για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ). Στη ελληνοτουρκική συνάντηση συμμετέχουν αντιπροσωπείες των υπουργείων Άμυνας των δύο χωρών καθώς και πολιτικοί αξιωματούχοι.

Οι συζητήσεις επανεκκινούν με επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας τον πρέσβη Θεοχάρη Λαλάκο, σηματοδοτώντας μια αλλαγή προσέγγισης, καθώς γίνεται για πρώτη φορά από πολιτικό πρόσωπο, όχι ένστολο αξιωματικό. Αυτή η αλλαγή υποδεικνύει μια προσπάθεια να δοθεί έμφαση σε πιο πολιτικά και διπλωματικά πεδία.

Τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης αποτελούν σημαντικό κρίκο στις διμερείς επαφές Αθήνας-Άγκυρας με καταληκτική –σε πρώτη φάση– ημερομηνία την 7η Δεκεμβρίου, που θα γίνει η συνάντηση κορυφής του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Θεσσαλονίκη.

Παρά την αισιοδοξία της ελληνικής πλευράς, υπάρχει γενικότερη ανησυχία λόγω του συνεχιζόμενου πολέμου στη Μέση Ανατολή και της απόστασης που φαίνεται να λαμβάνει ο Τούρκος Πρόδρος από τη Δύση. Παρ' όλα αυτά, η ελληνική πλευρά εκτιμά ότι η Τουρκία έχει λόγους να αποφύγει την επιδείνωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων στην παρούσα φάση.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ν. Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το "πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα" ακρίβειας»

«Στις 9 Ιουνίου είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να αποδοκιμάσουμε την αλαζονεία και τη διαφθορά του συστήματος εξουσίας του κ. Μητσοτάκη», τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας στο Αγ...

Φόρτωση άρθρων...