Τρίτη
23 Απριλίου 2024

Μπλέξαν τις γραμμές τους στον ΣΥΡΙΖΑ για τον ΕΝΦΙΑ: «Ναι» στη μείωση είπε ο Τσίπρας - «Καταψηφίζουμε» λέει η Αχτσιόγλου

Θα καταψηφίσει τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ την περαιτέρω μείωση του ΕΝΦΙΑ, η οποία προβλέπει ότι 8 στους 10 συμπολίτες μας θα δουν έως και 40% μειωμένο τελικά τον φόρο για τα ακίνητά τους.

«Καταψηφίζουμε επί της αρχής το νομοσχέδιο για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ και δηλώνουμε «παρών» στα δύο άρθρα που προβλέπουν μείωση συντελεστών φόρου ανά τιμή ζώνης», δήλωσε στη Βουλή η Έφη Αχτσιόγλου «διορθώνοντας» τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος λίγο νωρίτερα στη «μονομαχία» που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη δήλωσε ότι ο  ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει τις μειώσεις του ΕΝΦΙΑ όπως και θα υπερψηφίσει όλες τις μειώσεις που βελτιώνουν το εισόδημα των Ελλήνων.

«Μας μιλάτε για τον ΕΝΦΙΑ και μου κάνετε και κόλπα εδώ αν θα το ψηφίσω. Με ρωτάτε αν θα το ψηφίσω, ωραία μαγκιά αυτό. Προφανώς! Και το τελευταίο ευρώ που θα έρθει και θα ελαφρύνει τον Έλληνα πολίτη εμείς θα το ψηφίζουμε», είπε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ολομέλεια απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό.

Ωστόσο, η Έφη Αχτσιόγλου απαντώτας στον Χρήστο Σταϊκούρα ο οποίος ζήτησε από τον ΣΥΡΙΖΑ να ξεκαθαρίσει την στάση του για το συγκεκριμένο θέμα είπε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταψηφίζει το νομοσχέδιο. Για να αιτιολογήσει την στάση του κόμματός της είπε ακόμη ότι «υπάρχει μείωση για τους περισσότερους ιδιοκτήτες αλλά θεωρούμε ότι είναι μεγαλύτερη στα υψηλά εισοδήματα. Διαφωνούμε με την αρχιτεκτονική της πολιτικής σας».

Μάλιστα, η κ. Αχτσιόγλου ανέφερε ότι της ζήτησε ο κ. Τσίπρας να κάνει την συγκεκριμένη διευκρίνιση, ώστε να μην δημιουργηθούν παρανοήσεις από την πρωινή του τοποθέτηση.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κυβερνητικές πηγές για ΣΥΡΙΖΑ: Περίεργο να ζητούν συζήτηση στη Βουλή για την ακρίβεια όσοι ευαγγελίζονται λεφτόδεντρα

Αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ αφήνει η Κυβέρνηση. Κυβερνητικές πηγές μεταδίδουν ότι στα λεγόμενα του Σωκράτη Φάμελλου που κατέθεσε πρόταση για προ ημερησίας συζήτηση για την ακρίβεια θα α...

Φόρτωση άρθρων...