Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

«Πυρά» Αχτσιόγλου κατά Πολάκη: «Εξαπολύει συστηματικά υβριστικές επιθέσεις» – Δεν μπορεί ο Κασσελάκης να μην λέει ότι τις καταδικάζει

Τέλος δεν έχουν οι εσωκομματικές διαμάχες στον ΣΥΡΙΖΑ. Αιχμές κατά του Στέφανου Κασσελάκη και του Παύλου Πολάκη άφησε η Έφη Αχτσιόγλου.

Η πρώην υπουργός κατηγόρησε τον Στέφανο Κασσελάκη για έλλειψη πολιτικού σχεδίου, επισημαίνοντας επιπλέον ότι ο συνυποψήφιός της για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ δεν καταδικάζει τις «συστηματικά υβριστικές επιθέσεις» που «εξαπολύει ο κ. Πολάκης».

«Σε ό,τι με αφορά έχω αποδείξει ότι λειτουργώ με όρους που διασφαλίζουν την ενότητα στον χώρο», είπε η Έφη Αχτσιόγλου σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό στο «Κόκκινο», προσθέτοντας: «Το ερώτημα της ενότητας όμως θα πρέπει να απαντηθεί εμπράκτως κυρίως από την άλλη πλευρά. Διότι ο βασικός άνθρωπος που βρίσκεται δίπλα στον κ. Κασσελάκη, ο κ. Πολάκης, εξαπολύει συστηματικά υβριστικές επιθέσεις απέναντι σε εμένα, στους προηγούμενους υποψηφίους και σε σειρά στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Άρα, το ερώτημα της ενότητας βαραίνει την από εκεί πλευρά και δεν μπορεί ο συνυποψήφιός μου, που υποστηρίζεται από τον Παύλο Πολάκη ως τον βασικό του άνθρωπο, να μην λέει ότι καταδικάζει αυτού του τύπου τις επιθέσεις».

«Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν μπορεί να νικήσει τον Μητσοτάκη, γιατί δεν έχει πολιτικό σχέδιο»

Η υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον Στέφανο Κασσελάκη ότι δεν έχει πολιτικό σχέδιο και εξέφρασε την άποψη ότι δεν μπορεί να κερδίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, γιατί κάτι τέτοιο «δεν μπορεί να γίνει μόνο με συνθήματα».

«Θεωρώ ότι περπατήσαμε οι συνυποψήφιοι για μεγάλο χρονικό διάστημα με απόλυτο σεβασμό μεταξύ μας και επιχειρώντας να διαμορφώσουμε ένα κλίμα δυναμικής επαναφοράς του ΣΥΡΙΖΑ. 

Από εκεί και πέρα, είναι επίσης γεγονός ότι καθώς οδεύουμε στην τελική κάλπη, δεν έχει γίνει ξεκάθαρη η πολιτική πρόταση του συνυποψηφίου μου, γι’ αυτό ζήτησα debate, μία δημόσια συζήτηση, προφανώς με συντροφικούς όρους για να μπορέσουν να αναπτυχθούν οι διακριτές πολιτικές θέσεις και τα διαφορετικά πολιτικά σχέδια… Δυστυχώς δεν έγινε δεκτή η πρότασή μου από τον συνυποψήφιό μου… Υπάρχει ένα ερωτηματικό ως προς το πολιτικό σχέδιο που υπηρετεί ο συνυποψήφιος, γιατί δεν το έχει παρουσιάσει, δεν το έχει εξειδικεύσει…  Είναι αναγκαίο να ξεκαθαρίσει το περιεχόμενό του. 

Την μόνη φορά που άκουσα κάτι πολύ συγκεκριμένο αφορούσε τον επαγγελματικό στρατό, μία θέση που την αμέσως επόμενη στιγμή διέψευσε ο βασικός του συνεργάτης, ο κ. Αποστολάκης, άρα αυτό δημιουργεί και μία ακόμη ανασφάλεια ως προς την σταθερότητα και την αξιοπιστία των θέσεων που πιθανόν υπηρετηθούν την επόμενη ημέρα», τόνισε η Έφη Αχτσιόγλου.

Όπως υπογράμμισε στη συνέχεια, «ο συνυποψήφιος περιορίστηκε το προηγούμενο διάστημα σε κάποια συνθήματα. Τα συνθήματα είναι χρήσιμα στην πολιτική… όμως δεν μπορούμε να μένουμε σε αυτά. Όταν πχ. λέμε θα τα αλλάξουμε όλα, πρέπει να λέμε και ποια συγκεκριμένα… Ποια είναι η πολιτική αλλαγή που εισηγείται;».

Ερωτηθείσα εάν η ίδια μπορεί να κερδίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, απάντησε: «Εγώ μπορώ να κερδίσω τον Μητσοτάκη, εγώ με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μπορούμε να κερδίσουμε τον Μητσοτάκη. Γιατί έχουμε πολιτικό σχέδιο το οποίο μπορεί να διαμορφώσει πλειοψηφική δυναμική στην ελληνική κοινωνία και να δείξει την πόρτα της εξόδου στις πολιτικές της δεξιάς… Κατά την άποψή μου, ο Στέφανος Κασσελάκης δεν μπορεί να νικήσει τον Μητσοτάκη, γιατί δεν έχει πολιτικό σχέδιο… Χρειάζεται πολιτικό σχέδιο, χρειάζεται και μια στοιχειώδης πολιτική εμπειρία, χρειάζεται και αναμέτρηση με μείζονα πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα. Και αυτό δεν μπορεί να γίνει μόνο με συνθήματα…Τα καθεστώτα νικιούνται μόνο με πολιτικό σχέδιο».

Παράλληλα, Έφη Αχτσιόγλου κάλεσε τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ να μην αρκεστούν σε μία πρόταση που λέει «αφήστε το πάνω μου, το έχω», γιατί, όπως είπε, «η Αριστερά δεν ήταν ποτέ με τέτοιου τύπου αναθέσεις». Γι’ αυτό όπως είπε η κρίση της Κυριακής είναι εξαιρετικά καθοριστική.

Αναφορικά με την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. τόνισε ότι «η ενότητα είναι απολύτως αναγκαία για την επόμενη μέρα, είναι το ελάχιστο, το κρίσιμο είναι να κερδίζουμε κάθε μέρα και περισσότερους ανθρώπους. Είμαστε κυβερνητικό κόμμα και επιδιώκουμε να πείσουμε, να γίνουμε πλειοψηφικοί στην κοινωνία, να ασκήσουμε τη μέγιστη δυνατή πολιτική και ιδεολογική επιρροή. Άρα η ενότητα είναι αναγκαίος κοινός παρονομαστής».

Η Έφη Αχτσιόγλου δήλωσε ότι «το αποτέλεσμα της δεύτερης Κυριακής μπορεί να είναι νικηφόρο, είναι απολύτως ανατρέψιμος ο συσχετισμός της πρώτης Κυριακής. Είμαι απολύτως αισιόδοξη».

Επίσης, κάλεσε σε μαζική συμμετοχή στις εκλογές ώστε «να δημιουργηθεί ένα πολύ μεγάλο ρεύμα, είναι πολύ σημαντικό να έχουμε τη μέγιστη δυνατή συμμετοχή γιατί αυτό είναι ισχυροποίηση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., είναι μήνυμα ότι είμαστε ενωμένοι και προχωράμε δυνατά, είναι μήνυμα ότι η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη δεν κυβερνά με λευκή επιταγή, αλλά η αριστερή, η δημοκρατική παράταξη επιστρέφει δυναμικά και διεκδικεί ξανά τη διακυβέρνηση».
Τέλος, υπογράμμισε ότι «τέτοιες ημέρες, επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, με εμένα υπουργό Εργασίας και τον Νάσο Ηλιόπουλο επικεφαλής του ΣΕΠΕ, κλονίσαμε τον τραπεζικό κλάδο επιβάλλοντας υψηλότατο πρόστιμο και κλείσιμο καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς για παραβίαση ωραρίων και εργασιακών δικαιωμάτων, σήμερα με Κυριάκο Μητσοτάκη και Άδωνι Γεωργιάδη συζητάμε -και αύριο θα είναι στη Βουλή το νομοσχέδιο- για 13ωρη εργασία. Αυτή είναι η μάχη της εποχής και αυτή η μάχη δίνεται μόνο με πολιτικό σχέδιο και συντεταγμένες δυνάμεις».
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μαρινάκης για Κασσελάκη: Αντί να σιωπήσει για τις παραλείψεις του ΣΥΡΙΖΑ, εργαλειοποιεί την αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου

Αιχμές κατά του Στέφανου Κασσελάκη αφήνει ο Παύλος Μαρινάκης με αφορμή τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για την αποφυλάκιση του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή»,...

Στην Τήνο για το Πάσχα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στην Τήνο θα περάσει τις ημέρες του Πάσχα ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την οικογένειά του, σε μία μικρή ανάπαυλα πριν από την προεκλογική περίοδο εν όψει των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίο...

Φόρτωση άρθρων...