Παρασκευή
14 Αυγούστου 2026

Αυγενάκης για ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ: Ψήφισαν 4ο μνημόνιο δίχως ίχνος ντροπής

Πολιτική

Για «4ο, μνημόνιο, το βαρύτερο όλων, δίχως ίχνος ντροπής που χθες βράδυ, ψήφισαν οι 153 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ» έκανε λόγο σήμερα από το Ηράκλειο, ο Γραμματέας της Περιφερειακής Ενότητας της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης, με δήλωση του.

Στη δήλωσή του ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας μίλησε για «μια συμφωνία που μοιράζει τα ιμάτια μιας χρεοκοπημένης Ελλάδας. Ένας εφιάλτης, όμως, που δεν ήταν νομοτέλεια, αλλά αποτέλεσμα των καταστροφικών επιλογών της σημερινής Κυβέρνησης».

Ολόκληρη η δήλωση του Λευτέρη Αυγενάκη:

«Χθες βράδυ, οι 153 Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ψήφισαν ένα ακόμη Μνημόνιο, το 4ο, το βαρύτερο όλων, δίχως ίχνος ντροπής.
Μια συμφωνία που μοιράζει τα ιμάτια μιας χρεοκοπημένης Ελλάδας.

Ένας εφιάλτης, όμως, που δεν ήταν νομοτέλεια, αλλά αποτέλεσμα των καταστροφικών επιλογών της σημερινής Κυβέρνησης.

Ψήφισαν τα μέτρα μόνοι, με όλη την κοινωνία απέναντι, βυθισμένοι στην αυταρέσκεια, στον κυνισμό και στην αλαζονεία της εξουσίας. Και μόνοι τους, τώρα θα ξεπλυθούν στην φαντασιακή κολυμπήθρα των αντιμέτρων. Αντίμετρα που είναι «ψύλλος στ’ άχυρα» και που δε θα εφαρμοστούν ποτέ.

Ο κ. Τσίπρας, ένας αμοραλιστής εξουσιομανής, χωρίς ηθικά εμπόδια δεν είπε μία λέξη για τα μέτρα. Ούτε μία αναφορά.

Και από την άλλη, προσπάθησε να μας πείσει ότι θα βγάλει τη χώρα από το Μνημόνιο. «Οι βάτραχοι μεταμορφώνονται σε πρίγκηπες» μόνο στα παραμύθια. Ο κ.Τσίπρας ούτε είναι μεταρρυθμιστής, ούτε θα γίνει. Είναι ανίκανος να φέρει στη χώρα 1€ επένδυσης.

Κρυμμένος στο Γραφείο του Πρωθυπουργού, δεν ακούει τη βοή των πλησιαζόντων γεγονότων.

Το 4ο Μνημόνιο, μνημείο κοροϊδίας και εξευτελισμού ανοίγει την πόρτα της εξόδου του από την εξουσία και μαζί με εκείνον, κλείνει η περίοδος που ο λαϊκισμός και το ψέμα έγιναν κυρίαρχες δυνάμεις στο ελληνικό πολιτικό σκηνικό».

Δεν θέλουμε μια Ελλάδα που θα σέρνεται, αλλά μια Ελλάδα που θα εμπνεύσει, θα ενθουσιάσει, θα δώσει πραγματική ελπίδα.

Είμαστε δύναμη ευθύνης. Έχουμε πλήρη συνείδηση της ιστορικής συγκυρίας. Έχουμε απόλυτη επίγνωση της ιστορικής μας αποστολής. Έχουμε το δικό μας σχέδιο για την έξοδο από την κρίση.

Ένα ελληνικό σχέδιο μιας ευρωπαϊκής Ελλάδας. Και με την αξιοπιστία μιας υπεύθυνης δύναμης και με την εμπιστοσύνη της ελληνικής κοινωνίας, θα τα καταφέρουμε».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ο Μητσοτάκης ανοίγει τον δρόμο προς τις εκλογές - Η «γαλάζια» επιχείρηση συσπείρωσης ενόψει ΔΕΘ

Σε φουλ ρυθμούς επανέρχεται το κυβερνητικό επιτελείο μετά την ανάπαυλα του Αυγούστου, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τους συνεργάτες του να επιστρέφουν στη βάση τους στο Μέγαρο Μαξίμ...

Νίκος Χαρδαλιάς: 352 έργα ύψους 2,6 δισ. ευρώ στην Αττική – «Θα κριθούμε από όσα παραδώσουμε»

Ο Νίκος Χαρδαλιάς παρουσιάζει τον απολογισμό 30 μηνών στην Περιφέρεια Αττικής: 352 έργα ύψους 2,6 δισ. ευρώ, αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις, οδική ασφάλεια και κοινωνικές δράσεις.

Φόρτωση άρθρων...