Τρίτη
21 Μαΐου 2024

Μητσοτάκης στα εγκαίνια του οδικού άξονα Άκτιο-Αμβρακία: Θα προσελκύσει επενδύσεις και θα φέρει θέσεις εργασίας

Πολιτική

Το Σαββατοκύριακο θα παραδοθεί στην κυκλοφορία ο νέος δρόμος Άκτιο - Αμβρακία, τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την τελετή των εγκαινίων το μεσημέρι της Τετάρτης.

Έκανε λόγο για ένα νέο, σύγχρονο και ασφαλή δρόμο που περιορίζει κατά 45 λεπτά το ταξίδι προς Λευκάδα.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι η κυβέρνηση συνεχίζει να παραδίδει με τον ίδιο ρυθμό έργα που βελτιώνουν την καθημερινότητα των Ελλήνων.

Ειδικά για το νέο αυτοκινητόδρομο είπε ότι θα αλλάξει την όψη της Δυτικής Ελλάδας, θα ξεκλειδώσει νέες αναπτυξιακές προοπτικές και θα εξυπηρετεί τους πολίτες που «θα μπαίνουν στο αυτοκίνητό τους χωρίς να τρέμει το φυλλοκάρδι τους».

«Η κυβέρνηση αυτή θα εξακολουθεί να δρομολογεί το σημαντικό έργο της ενίσχυσης των υποδομών αντιμετωπίζοντας και απρόβλεπτες καταστάσεις όπως ο Daniel αλλά θα το κάνουμε με συνέπεια έχοντας εξασφαλίσει χρηματοδοτική ωριμότητα» είπε.

Επίσης, εξήγγειλε ότι τον Νοέμβριο του 2024 θα παραδοθεί το Μετρό της Θεσσαλονίκης και μέσα στο 2025 η εθνική Πατρών-Πύργου.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, οι υφυπουργοί Υποδομών και Μεταφορών, Νίκος Ταχιάος και Χριστίνα Αλεξοπούλου, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της MYTILINEOS Energy & Metals, Ευάγγελος Μυτιληναίος, βουλευτές, εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης κ.α.

Ο αυτοκινητόδρομος Άκτιο - Αμβρακία έχει συνολικό μήκος 49,5 χλμ, αποτελείται από δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, πλάτους 3,5 μέτρων η κάθε μία, μία λωρίδα καθοδήγησης ανά κατεύθυνση, πλάτους 0,5 μέτρων και κεντρική διαχωριστική νησίδα με αμφίπλευρο στηθαίο με τις αντίστοιχες λωρίδες καθοδήγησης πλάτους 2 μέτρων, δηλαδή είναι συνολικού πλάτους 17 μέτρων.

Επίσης, το έργο περιλαμβάνει:

  • Παράπλευρους και κάθετους δρόμους.
  • Δύο μεγάλες κοιλαδογέφυρες περίπου 200 μέτρων η κάθε μία και τριών μικρότερων γεφυρών για ρέματα.
  • 9 κόμβους (8 ανισόπεδους και 1 ισόπεδο), καθώς και άνω και κάτω διαβάσεων.

Επίσης, κατασκευάστηκε και το οδικό τμήμα που συνδέει την απόληξη του οδικού άξονα Άκτιο - Αμβρακία με την Ιόνια Οδό, μήκους περίπου 500 μέτρων.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 160 εκατομμύρια ευρώ, εντάσσεται στον άξονα προτεραιότητας « Διευρωπαικό Οδικό Δίκτυο και Οδική Ασφάλεια (ΤΣ)» του επιχειρησιακού προγράμματος «Υποδομές Μεταφορές Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξης» 2014 - 2020 και υλοποιήθηκε από την ανάδοχο εταιρία ΜΕΤΚΑ του ομίλου MYTILINEOS, που ανέλαβε το έργο τον Νοέμβριο του 2020.

Με την κατασκευή της Αμβρακίας Οδού συνδέεται η Ιόνια Οδός με το αεροδρόμιο του Ακτίου, με την υποθαλάσσια σήραγγα Ακτίου και το λιμάνι της Ηγουμενίτσας (μέσω της οδού Πρέβεζας- Ηγουμενίτσας) και τον κόμβο προς Λευκάδα, παρακάμπτοντας την πόλη της Αμφιλοχίας. Με την παράδοση του έργου ο χρόνος του ταξιδιού από Αθήνα προς Πρέβεζα και Λευκάδα μειώνεται κατά τουλάχιστον 45 λεπτά.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης από τη Θεσσαλονίκη: Θέτουμε σήμερα στην κυκλοφορία τα πρώτα από τα 110 ηλεκτρικά λεωφορεία

Στην εκδήλωση για την έναρξη των πρώτων δρομολογίων των ηλεκτρικών λεωφορείων που έφτασαν στη Θεσσαλονίκη, παρευρέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα. Ο Πρωθυπουργός πήγε στο αμαξο...

Μαρινάκης: Καμία ανησυχία για ανατιμήσεις στην αγορά λόγω του θανάτου του Προέδρου του Ιράν

Τέλος στα σενάρια που θέλουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να διεκδικεί το αξίωμα της προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή έβαλε κατά τη σημερινή ενημέρωση των συντακτών ο Παύλος Μαρινάκης. ...

Μητσοτάκης: Παράνομη και προκλητική η στάση της νέας ηγεσίας των Σκοπίων – Την απορρίπτουμε και την επιστρέφουμε

Σαφές μήνυμα στη νέα ηγεσία της Βόρειας Μακεδονίας να εγκαταλείψει την «προκλητική και ανιστόρητη» ρητορική έστειλε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της 49ης τ...

Φόρτωση άρθρων...