Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Μητσοτάκης: Εθνική εξαίρεση η στάση του ΣΥΡΙΖΑ για την κατασκευή του φράχτη στον Έβρο

«Εθνική εξαίρεση» χαρακτήρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της κατασκευής του φράχτη στον Έβρο καλώντας τον Αλέξη Τσίπρα να απαντήσει ευθέως εάν θέλει να συνεχιστεί η κατασκευή του φράχτη ή θέλει να να τον κατεδαφίσει. 

Ο Πρωθυπουργός μιλώντας πριν από λίγο στην τελετή υπογραφής της σύμβασης με την ανάδοχο εταιρεία, για την κατασκευή ενός ακόμη τμήματος του φράχτη μήκους 35 χιλιομέτρων υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά αυτό το έργο να μην το πληρώσει η Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά οι Έλληνες φορολογούμενοι.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε ότι με την πολιτική που ακολούθησε η Νέα Δημοκρατία για την προστασία των συνόρων έχει αποτραπεί η είσοδος 240.000 παράτυπων μεταναστών στον Έβρο, ενώ ανέφερε ότι οι μεταναστευτικές ροές έχουν μειωθεί και στο Αιγαίο λόγω των προσπάθειών που καταβάλλει το Λιμενικό Σώμα για την προστασία των θαλάσσιων συνόρων.

«Μιλάμε για τα σύνορα τα οποία κάποιοι δεν γνώριζαν ότι υπήρχαν», είπε αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα. 

Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι η επέκταση του φράχτη θα γίνει με εθνικούς πόρους γιατί είναι μια εθνική επένδυση και πρόσθεσε πως η Αθήνα θα συνεχίσει διεκδικεί την χρηματοδότησή του από τα ευρωπαϊκά ταμεία και μπορούμε να τα καταφέρουμε. 

«Η κατασκευή του είναι μια εθνική επιταγή» είπε ο πρωθυπουργός που ευχαρίστησε τα στελέχη του στρατού της Αστυνομίας, των Ενόπλων Δυνάμεων και του Λιμενικού για τη διαφύλαξη των συνόρων.

«Σε πείσμα όσων λένε ότι αυτή Ελλάδα δεν θα αλλάξει ποτέ, εδώ στον Έβρο αποδείχθηκε ότι η χώρα μπορεί να αλλάξει. Εδω αποδείχθηκε ο πατριωτισμός της ευθύνης», πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός. 

Δείτε την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη και τις υπογραφές για την επέκταση του φράχτη στον Έβρο:

Τι περιλαμβάνει η επέκταση του φράχτη στον Έβρο

Η επέκταση του φράχτη θεωρείται αναγκαία και κατεπείγουσα, σε μήκος περίπου 35 χιλιομέτρων στην περιοχή μεταξύ του οικισμού «Ψαθάδες» Διδυμοτείχου έως την περιοχή Κορνοφωλιάς Σουφλίου και το οποίο αποτελεί το πρώτο κομμάτι από τα συνολικά 140 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα έργα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, ισχυρό κιγκλίδωμα, χωματουργικά έργα συντήρησης, αναβάθμισης και κατασκευής νέων οδών επιτήρησης και συντήρησης των τεχνητών εμποδίων κατά μήκος του Έβρου, ενίσχυσης υφιστάμενων τεχνικών και ενίσχυση αναχωμάτων.

Θα κατασκευαστούν θυροφράγματα, καθώς και επτά νέα υπερυψωμένα παρατηρητήρια κατά μήκος του φράχτη. Παράλληλα, προβλέπονται εργασίες βελτίωσης, συντήρησης και αναβάθμισης σε τέσσερα επιτηρητικά φυλάκια (Μαύρου Όγκου, 126, Παγαλας, Σουφλίου, Φυλακτού και Ψαθάδων), καθώς και σε τρία κτίρια της ΕΛ.ΑΣ. (Τ.Σ.Φ. Κυπρίνου, Τ.Σ.Φ. Διδυμοτείχου και Α.Τ.-Τ.Α. Διδυμοτείχου). Τέλος, αναμένεται να τοποθετηθεί νέο προκατασκευασμένοκτίριο επιφάνειας 300 τ.μ. φύλαξης εξοπλισμού φύλαξης συνόρων.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης: Στα 830 ευρώ ο νέος κατώτατος μισθός από 1η Απριλίου - Στις ευρωεκλογές κρίνεται η πολιτική σταθερότητα στη χώρα

Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός από την 1η Απριλίου, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Όσοι αμείβονται με τον κ...

Στις 11 το πρωί της Παρασκευής το υπουργικό συμβούλιο - Ανακοινώνεται ο κατώτατος μισθός

Την Παρασκευή στις 11:00 θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο υπό τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Στη συνεδρίαση θα ανακοινωθεί η αύξηση του κατώτατου μισθού, και θα παρου...

Φόρτωση άρθρων...