Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Ο Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας - «Ήρθε η ώρα ο καθένας να αναλάβει την ευθύνη του»

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης. 

Η πρόταση δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης κατατέθηκε από το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής και τον Νίκο Ανδρουλάκη, έπειτα από το δημοσίευμα που κάνει λόγο για «αλλοιωμένες συνομιλίες» του σταθμάρχη το βράδυ της τραγωδίας των Τεμπών.

Την πρόταση δυσπιστίας υπογράφουν το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Αριστερά και η Πλεύση Ελευθερίας.

Πάντως, δεν αποκλείεται η Κυβέρνηση να αποφασίσει να μετατρέψει την συζήτηση σε παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.

«Ήρθε η ώρα ο καθένας να αναλάβει την ευθύνη του»

Πυρά κατά της Κυβέρνησης εξαπέλυσε ο Νίκος Ανδρουλάκης, που πήρε τον λόγο στη Βουλή και ανακοίνωσε ότι καταθέτει πρόταση δυσπιστίας. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης υπογράφουν οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ, της Νέας Αριστεράς και της Πλεύσης Ελευθερίας.

«Αναλαμβάνω σήμερα μια κρίσιμη θεσμικά πρωτοβουλία γιατί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει κάνει πια συνήθειά της τη συστηματική υπονόμευση του κράτους Δικαίου στη χώρα μας. Σε μια σειρά από σκάνδαλα βιώνουμε το ίδιο μοτίβο. Διαφθορά, συγκάλυψη, ατιμωρησία», είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης στη Βουλή, κάνοντας λόγο για ηθική και πολιτική χρεοκοπία της κυβέρνησης.

«Ζητήσαμε προανακριτική επιτροπή βάσει του πορίσματος της ευρωπαϊκής εισαγγελίας και είπατε όχι. Η δε εξεταστική επιτροπή απέκλεισε κρίσιμους μάρτυρες. Καταθέσατε ένα πόρισμα εκατοντάδων σελίδων, που αποδίδεται πλήρη ευθύνη για την τραγωδία σε ανθρώπινο λάθος. Αγνοήσατε ακόμη και το πόρισμα της επιτροπής εμπειρογνωμόνων που εσείς ορίσατε», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

«Δικό σας ρουσφέτι ήταν ο σταθμάρχης, όσο κι αν θέλετε να το ξεχάσουμε», είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης και υπογράμμισε ότι «η παρέα του Μαξίμου οργάνωσε τις υποκλοπές και πήραν με παράνομο τρόπο τα απόρρητα προσωπικά δεδομένων αποδήμων».

«Κοροϊδεύετε την κοινή γνώμη ότι δεν υπάρχει θέμα», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και συμπλήρωσε πως «οι πρακτικές της κυβέρνησης στο κράτος Δικαίου προσβάλλουν τη χώρα μας και την απομακρύνουν σταθερά από το ευρωπαϊκό κεκτημένο».

«Ο λαός ζητάει να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι της τραγωδίας στα Τέμπη», είπε και συμπλήρωσε: «ήρθε η ώρα ο καθένας να αναλάβει την ευθύνη του». Αυτή τη φορά ο Μητσοτάκης θα έρθει για να απολογηθεί για τα πεπραγμένα του, πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Συνεδριάζει τη Μεγάλη Δευτέρα το Υπουργικό Συμβούλιο - Αναλυτικά τα θέματα στην ατζέντα

Στις 11:00, αύριο Δευτέρα, θα συνεδριάσει υπό τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, το Υπουργικό Συμβούλιο. Τα θέματα της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου είναι: -Παρουσία...

Φόρτωση άρθρων...