Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Ε.Ε.: Δεκτή η πρόταση της Ελλάδας να εγκατασταθεί στη Λάρισα το στρατηγείο της ευρωπαϊκής επιχείρησης κατά των Χούθι

Δεκτή έγινε η πρόταση της Ελλάδας να προσφέρει το Στρατηγείο της Λάρισας ως Στρατηγείο για την ευρωπαϊκή επιχείρηση «ΑΣΠΙΔΕΣ» στην Ερυθρά Θάλασσα.

Αυτό ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, έπειτα τη λήξη των εργασιών του άτυπου συμβουλίου υπουργών Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες.

Συγκεκριμένα, με ανάρτησή του στην πλατφόρμα «Χ», ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αναφέρει τα εξής:

«Στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σήμερα στις Βρυξέλλες, κατά τη συζήτηση για την Ευρωπαϊκή Επιχείρηση «ΑΣΠΙΔΕΣ» στην Ερυθρά Θάλασσα, ενημέρωσα τους ομολόγους μου ότι η Ελλάδα προσφέρει το Στρατηγείο της Λάρισας, ως Στρατηγείο για την Επιχείρηση, καθώς επίσης ότι έχει την ετοιμότητα να αναλάβει τη Διοίκηση της Επιχείρησης. Η προσφορά μας έγινε θετικά δεκτή».

Ο Έλληνας υπουργός είχε προαναγγείλει ότι θα προτείνει να αναλάβει η Ελλάδα τη διοίκηση της επιχείρησης, όπως επίσης «θα προσφέρω το στρατηγείο της Λάρισας ως στρατηγείο για την επιχείρηση».

Θετικές Γαλλία και Ιταλία για την επιχείρηση «Ασπίδες»

Θετικό ήταν το κλίμα στο άτυπο συμβούλιο των υπουργών Άμυνας στις Βρυξέλλες για την προσφορά της Αθήνας για στρατηγείο της ευρωπαϊκής επιχείρησης κατά των Χούθι στην Ελλάδα σύμφωνα με πληροφορίες.

Μεταξύ άλλων χωρών θετικές ήταν η Γαλλία και η Ιταλία. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για την μεγαλύτερη ευρωπαϊκή επιχείρηση σε αμυντικό επίπεδο και σε σχέση με την επιχείρηση Irini που σχετίζεται με το εμπάργκο όπλων στη Λιβύη.

Όπως επανέλαβε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ζοζέπ Μπορέλ στη συνέντευξη τύπου, η επιχείρηση κατά των Χούθι θα ονομάζεται «Ασπίδες από τα αρχαία ελληνικά» και εξήγησε ότι θα έχει καθαρά αμυντικό χαρακτήρα και η δράση της θα είναι ανάλογη με την απειλή.

O Ζοζέπ Μπορέλ σημείωσε ότι ο στόχος είναι να τεθεί σε εφαρμογή μέχρι το Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών στις 19 Φεβρουαρίου.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Συνεδριάζει τη Μεγάλη Δευτέρα το Υπουργικό Συμβούλιο - Αναλυτικά τα θέματα στην ατζέντα

Στις 11:00, αύριο Δευτέρα, θα συνεδριάσει υπό τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, το Υπουργικό Συμβούλιο. Τα θέματα της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου είναι: -Παρουσία...

Λοβέρδος: Οι «Δημοκράτες» καλύπτουμε το πολιτικό κέντρο - Δεν θα ψήφιζα το ψήφισμα για το κράτος δικαίου στην ευρωβουλή

Για τις θέσεις των «Δημοκρατών» που διεκδικούν την είσοδό τους στην ευρωβουλή μίλησε ο πρόεδρος του κόμματος Ανδρέας Λοβέρδος στην εκπομπή «Συμβαίνει στην Ευρώπη» της ΕΡΤ. «Θέλουμ...

Φόρτωση άρθρων...