Κυριακή
19 Μαΐου 2024

Δεν ανακάμπτει με τίποτα ο ΣΥΡΙΖΑ: Διψήφιο προβάδισμα και αέρας αυτοδυναμίας για τη ΝΔ (Πίνακες)

Πολιτική

Προβάδισμα 11.9 μονάδων δίνει στη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ νέα δημοσκόπηση.

Στην έρευνα της εταιρείας Marc που δημοσιεύεται αύριο, Σάββατο, στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 30,3% έναντι μόλις 18,4% του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Δημοκρατική Συμπαράταξη, η οποία με 7,1%, αυξάνει τα ποσοστά της και αφήνει στην τέταρτη θέση την Χρυσή Αυγή με 6,7%. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 6,7%, ενώ στη Βουλή φαίνεται πως μπαίνει και η Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη που είναι ακριβώς στο όριο του 3%.

Επίσης, οι πολίτες σε συντριπτική πλειοψηφία της τάξης του 65%, εκτιμούν ότι το πλεόνασμα των 800 εκατομμυρίων ευρώ πρέπει να κατευθυνθεί σε μείωση φόρων – όπως προτείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης - αντί μικρών βοηθημάτων σε στοχευμένες ομάδες.

Ένα συντριπτικό επίσης ποσοστό, 75,6%, κρίνει ως «αρνητική» την πορεία κυβέρνησης ενώ πάνω από ένας στους δύο (52,8%) τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ δεν εμπιστεύονται την κυβέρνηση Τσίπρα.

Κεντροαριστερά: Ποιος θα πάει β’ γύρο με την Γεννηματά;

Η δημοσκόπηση της Marc περιλαμβάνει επίσης μέτρηση και για την επικείμενη εκλογή του νέου αρχηγού της Κεντροαριστεράς.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, στον α’ γύρο η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, έχει μακράν τον προβάδισμα και πλέον το ενδιαφέρον συγκεντρώνει το ποιος θα «μονομαχήσει» μαζί της στον β’ γύρο.

Ειδικότερα, τα ποσοστά που λαμβάνουν οι υποψήφιοι της Κεντροαριστεράς, έχουν ως εξής:

Γεννηματά: 33,5%
Καμίνης: 18%
Θεοδωράκης: 16,1%
Ανδρουλάκης: 12,4%

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Βορίδης: Η Ελλάδα υποστηρίζει την ευρωπαϊκή και ευρωατλαντική στρατηγική στο σύστημα των Βαλκανίων

Η Ελλάδα έχει μία συνεπή θέση, υποστηρίζει την ευρωπαϊκή και την ευρω-ατλαντική στρατηγική για το σύστημα των Βαλκανίων, αλλά από τη στιγμή που η στρατηγική αυτή γίνεται αποδεκτή κ...

Στ. Κασσελάκης: Απολύτως σωστός και τεκμηριωμένος ο πατριωτισμός της Συμφωνίας των Πρεσπών

«Ο πατριωτισμός της Συμφωνίας των Πρεσπών ήταν απολύτως σωστός και τεκμηριωμένος», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος κατηγόρησε τη ...

Φόρτωση άρθρων...