Πέμπτη
09 Μαΐου 2024

Δεν θα σιωπήσει ο Νίκος Βούτσης

Πολιτική
Η στήλη έχει πολλές φορές αναλύσει το πώς ο Νίκος Βούτσης, όλα αυτά τα χρόνια, κατάφερνε με άνεση να ισορροπεί στο τεντωμένο εσωκομματικό σχοινί της Κουμουνδούρου, ώστε να δικαιολογεί το αγαπημένο του προσωνύμιο: το «Νέστορας της Αριστεράς».

Μάλιστα, αρκετοί άσπονδοι εσωκομματικοί του «φίλοι» κατά καιρούς είχαν επισημάνει στη στήλη ότι «δεν γίνεται να είσαι και «προεδρικός» και να το παίζεις και αριστερή συνείδηση του κόμματος». Ωστόσο, για χρόνια, ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής κρατούσε την ισορροπία μια χαρά.

Όπως όμως φαίνεται η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ήθελε από τον Βούτση κάτι παραπάνω από στρογγυλεμένες απόψεις κα προσπάθεια γεφύρωσης των διαφορών.

Έτσι, όταν ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής αντιλήφθηκε ότι δεν περιλαμβάνεται πλέον στον σκληρό πυρήνα λήψης των αποφάσεων, αποφάσισε για πρώτη φορά, έπειτα από πολλά χρόνια, να επιλέξει στρατόπεδο: και συνυπέγραψε το κείμενο της «Ομπρέλας», δηλαδή της ευρύτερης εσωκομματικής αντιπολίτευσης που έχει σχηματιστεί μετά τη συμμαχία της «ιστορικής ηγεσίας» με τους «53» του Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Έκτοτε, χρειάστηκε πολλές να δώσει διευκρινίσεις σε συντρόφους του για το πώς και αποφάσισε να αφήσει την ισορροπία και τις στρογγυλές και ευρύχωρες διατυπώσεις.

Αυτό, λοιπόν, που απαντά σε όλους, είναι πως «δεν σιώπησε ποτέ» και ότι «έλεγε πάντα την άποψή του».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ράμα: Κατανοώ πλήρως την οπτική Μητσοτάκη - Γι' αυτό κάποιοι είναι Αντιπολίτευση, ενώ άλλοι Κυβέρνηση

Αιχμές κατά της ελληνικής Αντιπολίτευσης με αφορμή την επικείμενη του επίσκεψη στη χώρα μας αφήνει ο Έντι Ράμα. Ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας σχολιάζει αιχμηρά τις δηλώσεις της ελ...

Ανδρουλάκης: «Ο Πρωθυπουργός υποβαθμίζει ως “αχρείαστη” μια ακόμη προκλητική και απαράδεκτη ενέργεια της Τουρκίας»

Tο εμπορικό κέντρο των Χανίων επισκέφτηκε το μεσημέρι της Τετάρτης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης. Σε δηλώσεις του στα μέσα ενημέρωσης ο Νίκος Ανδρουλ...

Ανδρουλάκης από Χανιά: Όσο πιο δυνατό είναι το ΠΑΣΟΚ τόσο μεγαλύτερη απειλή θα νιώθει η Νέα Δημοκρατία

Από τα Χανιά ξεκίνησε την περιοδεία του στην Κρήτη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης. «Όσο πιο δυνατό είναι το ΠΑΣΟΚ και η δημοκρατική παράταξη τόσο μεγ...

Φόρτωση άρθρων...