Πέμπτη
16 Μαΐου 2024

Δεν θα θέσει σε κίνδυνο την οικονομία ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παροχές με μέτρο στη ΔΕΘ

Πολιτική

Σε μία περίοδο που η ελληνική οικονομία βρίσκεται πλέον εκτός εποπτείας και έχει κάνει σταθερά βήματα προς τα εμπρός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απορρίπτει διαρρήδην τα σενάρια της άκρατης παροχολογίας που θα έθεταν σε κίνδυνο τη δημοσιονομική σταθερότητα. 

Το σχέδιο στήριξης των πολιτών, με έμφαση στους μη προνομιούχους, θα συνδέεται άμεσα με τα πραγματικά δεδομένα, ενώ στον κυβερνητικό σχεδιασμό λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τις διαρκείς αναταράξεις, αλλά και νέες προεκτάσεις που ενδέχεται να προκύψουν στη διάρκεια του φετινού χειμώνα. 

Από το βήμα της φετινής ΔΕΘ ο Πρωθυπουργός προτίθεται να κινηθεί στη «γραμμή» της σοβαρότητας και της υπευθυνότητας, στέλνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην κοινή γνώμη ότι η Κυβέρνηση, όπως έπραξε καθ’ όλη τη διάρκεια των κρίσεων θα σταθεί αρωγός, με στόχο την ενίσχυση των μη προνομιούχων και τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής. 

Από το ξεκίνημα της ενεργειακής κρίσης το Μέγαρο Μαξίμου προχώρησε στη διεύρυνση των δικαιούχων, καθώς και σε έκτακτη στήριξη στις οικονομικά αδύναμες ομάδες του πληθυσμού. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα, εξαντλώντας κάθε δημοσιονομικό περιθώριο αναδείχθηκε, στο προηγούμενο διάστημα που πέρασε, πρωτοπόρος στην Ευρωπαϊκή Ένωση σ’ ό,τι αφορά στη στήριξη πολιτών και επιχειρήσεων, καθώς έχει ήδη διαθέσει για  τον σκοπό αυτό, το μεγαλύτερο ποσοστό του Α.Ε.Π. 

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, διέθεσε το 3,7% του ΑΕΠ, ενώ ακολουθούν η Λιθουανία με 3,6%, η Ιταλία με 2,8%, η Τσεχία με 2,5% και έπονται η Ισπανία και η Αυστρία με 2,3% και η Γερμανία με 1,7% του ΑΕΠ τους. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι Βρυξέλλες έχουν επιδείξει αργά αντανακλαστικά ως προς την συνολική αντιμετώπιση των αναταράξεων από την ενεργειακή κρίση. 

Ωστόσο, οι εθνικές Κυβερνήσεις, όπως και η ελληνική, κινήθηκαν με γρηγορότερα βήματα στην κατεύθυνση της αντιμετώπισης του προβλήματος. 

Σε κάθε περίπτωση όμως εάν οι ευρωπαϊκοί θεσμοί προχωρήσουν έστω και με καθυστέρηση στη λήψη ενός συνολικού πακέτου, τότε θα λυθούν τα χέρια των Κυβερνήσεων για να αντιμετωπίσουν έγκαιρα και αποτελεσματικότερα άλλες σοβαρές παρενέργειες σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μαρινάκης: Οι ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου είναι η ώρα της ευθύνης, η ώρα της πράξης

Στο πλαίσιο των επισκέψεων της Νέας Δημοκρατίας, ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου, κλιμάκιο με επικεφαλής τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Παύλο Μα...

Μητσοτάκης: Βήμα τολμηρού εκσυγχρονισμού ο Ενιαίος Ψηφιακός Χάρτης και το Εθνικό Μητρώο Υποδομών

Σε εκδήλωση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ) μίλησε το απόγευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε για τον Ενιαίο Ψηφιακό Χάρτη και το Εθνικό Μητρώο Υποδομών....

Επιστολική ψήφος: Πώς ψηφίζουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου - Αναλυτικός οδηγός με 15 ερωταπαντήσεις και οδηγίες

Αναλυτικό οδηγό με τη μορφή 14 + 1 σύντομων ερωτήσεων – απαντήσεων εξέδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών, ο οποίος θα αποτελέσει τον «οδικό χάρτη» των Ελλήνων που θα ασκήσουν το εκλογικό...

Φόρτωση άρθρων...