Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Δένδιας για Ερντογάν: «Απαράδεκτες και καθολικά καταδικαστέες οι απειλές»

«Νοοτροπίες Βόρειας Κορέας δεν χωρούν στο ΝΑΤΟ», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών από τις Βρυξέλλες για τις απειλές του Προέδρου της Τουρκίας κατά της Ελλάδας.

Πολιτική

Ξεκάθαρη απάντηση στις νέες απειλές που εξαπέλυσε ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερνοντάν, κατά της Ελλάδας έδωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, χαρακτηρίζοντας τις «απαράδεκτες και καθολικά καταδικαστέες».

«Η Ελλάδα φοβάται τους πυραύλους μας. Λένε πως ο πύραυλος TAYFUN θα χτυπήσει την Αθήνα, θα το κάνει αν δεν κάθονται φρόνιμα», ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος, με τον Νίκο Δένδια να τονίζει ότι λογικές Βόρειας Κορέας δεν χωράνε στο ΝΑΤΟ.

«Είναι απαράδεκτο και καθολικά καταδικαστέο να διατυπώνονται απειλές για πυραυλική επίθεση εναντίον της Ελλάδας από σύμμαχο χώρα, μέλος του ΝΑΤΟ. Οι νοοτροπίες Βόρειας Κορέας δεν μπορούν και δεν πρέπει να υπεισέλθουν στην Βορειοατλαντική Συμμαχία», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών σε δήλωσή του κατά την άφιξή του στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες.

Ερωτηθείς για το σκάνδαλο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στο οποίο εμπλέκεται η Ελληνίδα ευρωβουλευτής, Εύα Καϊλή, ο Νίκος Δένδιας απάντησε: «Όπως είναι γνωστό, διεξάγεται αυτή τη στιγμή μια έρευνα για ιδιαίτερα σοβαρά αδικήματα. Πρέπει όλοι να το σεβαστούμε».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης: Η συνεργασία μας με την Εκκλησία ήταν, είναι και παραμένει στενή

Η θεσμική συνεργασία του κράτους με την Εκκλησία είναι στενή, είναι το μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στον...

Φόρτωση άρθρων...