Πέμπτη
16 Μαΐου 2024

Δένδιας: «Η Ελλάδα δεσμευμένη στην προσπάθεια να ανακουφιστούν τα δεινά των κατοίκων της Μαριούπολης» (εικόνες)

Πολιτική

«Αγαπητέ κ. Πρόεδρε Ζελένσκι, σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια», τόνισε ο Νίκος Δένδιας, σε ανάρτησή του στο twitter, έπειτα από την αναφορά του Προέδρου της Ουκρανίας στον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών και την απόφασή του να συνοδεύσει την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Μαριούπολη.

«Η Ελλάδα είναι πλήρως δεσμευμένη στην προσπάθεια να ανακουφιστούν τα δεινά των κατοίκων της Μαριούπολης και δεν θα φεισθούμε προσπαθειών σε αυτό το εγχείρημα», πρόσθεσε ο Νίκος Δένδιας.

«Είμαι ευγνώμων στον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, ο οποίος ήταν ο πρώτος Ευρωπαίος αξιωματούχος που αποφάσισε να στηρίξει το έργο των ανθρωπιστικών διαδρόμων στη Μαριούπολη, προκειμένου να σωθούν οι άνθρωποί μας στη πόλη και να μεταφερθεί ανθρωπιστική βοήθεια που είναι πολύ σημαντική για όλους εκεί», ανέφερε ο Ουκρανός πρόεδρος, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Διεθνούς Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού

Στο μεταξύ, ο υπουργός Εξωτερικών είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Διεθνούς Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού, Πίτερ Μάουερ, ο οποίος βρίσκεται στη Μόσχα.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας συζητήθηκε η δημιουργία διαδρόμων για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Μαριούπολη, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.

Στις Βρυξέλες μαζί με τον Μητσοτάκη ο Νίκος Δένδιας

Ο Νίκος Δένδιας θα συνοδεύσει τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος μεταβαίνει σήμερα στις Βρυξέλλες για να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στη σύνοδο του ΝΑΤΟ.

Διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι ο υπουργός Εξωτερικών μεταβαίνει σήμερα στις Βρυξέλλες, όπου θα συνοδεύει τον Πρωθυπουργό στην έκτακτη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης: Οι Ευρωεκλογές έχουν και εθνική διάσταση - Δρομολογούμε επενδύσεις Τεχνητής Νοημοσύνης στην Υγεία

Για την ανάγκη να έχει η Ελλάδα μία δυνατή φωνή στην ΕΕ αλλά και για τις προσπάθειες που γίνονται για αναβάθμιση της Υγείας μίλησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος...

Μητσοτάκης: Τα θαλάσσια πάρκα δεν αφορούν την Τουρκία - Δεν θα κυρώσουμε τα μνημόνια της Συμφωνίας των Πρεσπών

Το μήνυμα ότι «είναι θετικό να συνομιλούμε» με την Τουρκία «χωρίς, όμως, αυταπάτες ότι η Τουρκία έχει αλλάξει τις πάγιες θέσεις της σχετικά με το Αιγαίο», έστειλε, μιλώντας στην τη...

Ευρωεκλογές 2024: Αυτοί είναι όλοι οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές των κοινοβουλευτικών κομμάτων (ονόματα)

Συνολικά 369 υποψηφίους κατεβάζουν τα κοινοβουλευτικά κόμματα της χώρας μας στις επικείμενες ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα συμπλήρωσαν το ψηφοδέλτιό τους...

Φόρτωση άρθρων...