Τρίτη
29 Νοεμβρίου 2022

Δένδιας: «Η Ελλάδα είναι έτοιμη να υπερασπιστεί την εδαφική της κυριαρχία με όλα τα διαθέσιμα, νόμιμα μέσα»

Νέο μήνυμα στην Τουρκία ότι η Ελλάδα έστειλε από τη Βαρσοβία ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας. 

«Η Ελλάδα είναι έτοιμη να υπερασπιστεί την εδαφική της κυριαρχία με όλα τα διαθέσιμα, νόμιμα μέσα», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών.

Ο υπουργός Εξωτερικών συμμετείχε στο Warsaw Security Forum και σε δηλώσεις του για τις συζήτησεις που έγιναν στην πολωνική πρωτεύουσα μίλησε για τις δυνάμεις του σκότους που θέλουν να επιβάλλουν μια νέα ευρωπαϊκη τάξη όχι με βάση τις κοινές αξίες και το διεθνές δίκαιο, αλλά με γνώμονα την ισχύ και την απειλή της ισχύος.

«Είχαμε μια ισχυρή κοινότητα στη Μαριούπολη, τη Ζαπορίζια. Πρέπει να διασφαλίσουμε την ευημερία, αλλά και ότι θα αντιμετωπίσουν τις ευθύνες τους όσοι ευθύνονται», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών.

Ειδικά για την Ανατολική Μεσόγειο και την εμπλοκή Τουρκίας στη Λιβύη είπε ότι μετά την ενημέρωση στους Ευρωπαίους συναδέλφους και στην υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ κ. Νιούλαντ τον Σεπτέμβριο, υπογράμμισε την κλιμάκωση των ρητορικών προκλήσεων από την Τουρκία που φτάνει σε νέα υψηλά, πολλές φορές και σε προσωπικό επίπεδο.

«Να είμαι ειλικρινής: δεν θα μας αποτρέψει, αλλά δεν θα μπούμε και σε ρητορικό διαγωνισμό. Η Ελλάδα είναι έτοιμη να υπερασπιστεί την εδαφική της κυριαρχία, τα κυριαρχικά της δικαιώματα και την ύπαρξή της με όλα τα διαθέσιμα, νόμιμα μέσα» τόνισε με έμφαση ο Νίκος Δένδιας και εξέφρασε ταυτόχρονα την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι Ευρωπαϊκή Ένωση, ΗΠΑ, Γερμανία, Αίγυπτος δημοσίως αποκηρύττουν τις πρακτικές της Τουρκίας.

«Λένε το προφανές: ότι η νυν κυβένρηση της Τρίπολης δεν έχει καμία εξουοσιόδητηση να υπογράφει διεθνείς συμφωνίες. Και τα δύο Μνημόνια που έχει υπογράψει η Λιβύη δεν είναι μόνο παράνομα, είναι άκυρα και κενά περιεχομένου» σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών.

«Εποικοδομητική συζήτηση» με τον υπουργό Εξωτερικών της Πολωνίας

Ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών της Πολωνίας, Ζμπίγκνιου Ράου (Zbigniew Rau), στη Βαρσοβία.

«Εποικοδομητική συζήτηση για διμερείς σχέσεις, περιφερειακές εξελίξεις, ενέργεια, Ανατολική Μεσόγειο, ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, Λιβύη, συνεργασία εντός ΕΕ και ΝΑΤΟ», έγραψε ο Νίκος Δένδιας σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κυρ. Μητσοτάκης από Λονδίνο: Εμφανιστήκαμε συνεπείς στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις και η χώρα μας έχει γίνει ισχυρότερη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το τη βρετανική πρωτεύουσα και πρόκειται να συναντήσει τον βασιλιά Κάρολο στο Κάστρο του Ουίνδσορ καθώς επίσης θα έρθει σε επαφή με δυνητικούς επ...

Νέα πρόκληση Ερντογάν: «Η Ελλάδα δεν κάθεται ήσυχη, μιλάει πέρα-δώθε για εμάς»

Σε νέα προκλητική δήλωση κατά προχώρησε ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. «Η Ελλάδα δεν κάθεται ήσυχα», δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος , σχολιάζοντας το πρόσφατο «άνοιγμα»...

Φόρτωση άρθρων...