Τρίτη
16 Απριλίου 2024

Δένδιας κατά Ερντογάν: «Απορρίπτουμε τα νεοοθωμανικά νταηλικία» (Photos)

Πολιτική

Μήνυμα προς την Τουρκία έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων με την Γαλλίδα ομόλογό του Κατρίν Κολονά.

Ο Νίκος Δένδιας απάντησε στις εμπρηστικές δηλώσεις του Ερντογάν και των Τούρκων αξιωματούχων τις τελευταίες ημέρες.

Ο υπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα έχει αντιμετωπίσει πολύ πιο σοβαρές απειλές στην ιστορία της τονίζοντας πως «απορρίπτουμε πλήρως τα νεοοθωμανικά νταηλίκια», εξηγώντας «ότι χρησιμοποιεί λέξη τουρκικής προέλευσης για να είναι απολύτως κατανοητή» και επεσήμανε ότι η χώρα μας αντιμετωπίζει σειρά απειλών και δηλώσεων οι οποίες είναι «εξωφρενικές», ενώ κατά διαστήματα δημοσιεύονται χάρτες οι οποίοι απεικονίζουν ελληνικά νησιά ως τουρκικό έδαφος.

Ο Νίκος Δένδιας φρόντισε να υπενθυμίσει τις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου ο οποίος είπε πως «μπορεί να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ», υπονοώντας εισβολή σε ελληνικό έδαφος ενώ επανέλαβε ότι η Τουρκία απειλεί την Ελλάδα με casus belli εάν η χώρα μας εξασκήσει τα δικαιώματά της όπως αυτά απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Το μήνυμα Μπελέρη: «Μάχη για το πιο ταλαιπωρημένο και αδικημένο κομμάτι του ελληνισμού»

Μέσω μηνύματος ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρης απευθύνθηκε στους εκλογείς, μετά την επίσημη ανακοίνωσή του στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ, ενόψει των ευρωεκλογών της 9η...

Μητσοτάκης: Όσο πιο ισχυρή βγει η ΝΔ από τις ευρωεκλογές τόσο πιο σταθερή θα είναι η χώρα

«Να πάρουμε τις ευρωεκλογές πολύ στα σοβαρά. Να πολεμήσουμε τη χαλαρή ψήφο» δήλωσε ο πρωθυπουργός αμέσως μετά την ανακοίνωση των 42 υποψηφιοτήτων που θα περιλαμβάνονται στο ψηφοδέλ...

Φόρτωση άρθρων...