Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

Δένδιας: «Ψευδή τα στοιχεία της Τουρκίας - Την καλούμε να επανέλθει στον χώρο της λογικής»

Πολιτική

Αιχμηρή ήταν η απάντηση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, στους ισχυρισμούς του Προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. 

«Οι τοποθετήσεις της Τουρκίας διευρύνουν κάθε φορά τα πλαίσια τα οποία καλείται να αντιμετωπίσει η ανθρώπινη λογική», σχολίασε από τη Νέα Υόρκη ο Νίκος Δένδιας.

Κληθείς να σχολιάσει όσα είπε ο Τούρκος Πρόεδρος, ο οποίος έδειξε φωτογραφίες νεκρών βρεφών, ισχυριζόμενος ότι είναι το αποτέλεσμα βίαιων επαναπροωθήσεων απο το ελληνικό Λιμενικό, ο υπουργός Εξωτερικών εγκάλεσε την Τουρκία για εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού και είπε ότι χρησιμοποιεί ψευδή στοιχεία, τα οποία έχουν απαντηθεί εδώ και δέκα ημέρες.

«Η χώρα η οποία ευθέως απειλεί με πόλεμο, η χώρα που έχει εκδώσει casus belli, που αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία στα νησιά του Αιγαίου, έρχεται να μιλήσει για σχέσεις καλής γειτονίας», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών, μιλώντας στο περιθώριο της συνάντησης με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Σάμεχ Σούκρι.

«Η χώρα η οποία κατέχει εδάφη ξένων χωρών, μεταξύ των οποίων της Κυπριακής Δημοκρατίας, έρχεται να μιλήσει για συνθήκες ασφάλειας και συνεννόησης στην ανατολική Μεσόγειο», ανέφερε ο Πρόεδρος της Τουρκίας. 

«Αυτό που έχουμε να απαντήσουμε, είναι ότι καλά θα κάνει η Τουρκία να σέβεται το Διεθνές Δίκαιο και να επανέλθει το συντομότερο τουλάχιστον στον χώρο της λογικής», πρόσθεσε ο Ερντογάν.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Στα δικαστήρια ο Βασίλης Γραμμένος μετά το επεισόδιο με τον Φλώρο: «Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη»

Στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων προσήλθε σήμερα ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Βασίλης Γραμμένος, προκειμένου να δηλώσει παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας στην α...

Μητσοτάκης: Να στήσουμε ανάχωμα απέναντι σε αυτούς που καπηλεύονται τη χριστιανοσύνη (Video&Photos)

Αιχμές εξαπέλυσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου, χωρίς ωστόσο να τον κατονομάσει. Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός αν...

Μητσοτάκης: Η συνεργασία μας με την Εκκλησία ήταν, είναι και παραμένει στενή

Η θεσμική συνεργασία του κράτους με την Εκκλησία είναι στενή, είναι το μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στον...

Φόρτωση άρθρων...