Δευτέρα
06 Μαΐου 2024

Δεύτερη μέρα διαβουλεύσεων για τον γάμο των ομοφύλων – Συνεχίζεται το πολιτικό «μασάζ»

Πολιτική

Έχοντας εξασφαλίσει ευρεία συναίνεση στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, η κυβέρνηση εκτιμά ότι η νομοθετική πρωτοβουλία μπορεί να λάβει τη θετική ψήφο ακόμη και 180 βουλευτών.

Μετά το «ναι» που διατύπωσαν στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, η Νέα Αριστερά και η Πλεύση Ελευθερίας, στο Μέγαρο Μαξίμου μετρούν αντίστροφα το χρόνο για να γίνει πράξη η εμβληματική, όπως την χαρακτηρίζουν, μεταρρύθμιση της ισότητας στον πολιτικό γάμο, η οποία ήταν μία από τις βασικές προεκλογικές δεσμεύσεις της Ν.Δ..

Η ψηφοφορία και οι… αριθμοί

Ως τις 15 Φεβρουαρίου, οπότε και θα ψηφιστεί το επίμαχο νομοσχέδιο, το πολιτικό «μασάζ» στους βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. που τάσσονται κατά ή διατηρούν επιφυλάξεις, θα συνεχιστεί.

Η εκτίμηση στην Πειραιώς είναι πως οι διαρροές, σε σύνολο 158 βουλευτών, δεν θα ξεπεράσουν τις 50, και πάντως αυτοί που θα επιλέξουν να καταψηφίσουν αντί να απέχουν, δεν θα υπερβούν τον αριθμό 30.

«Λογικό να διαφωνούν…».

Το Μέγαρο Μαξίμου κρατά χαμηλούς τόνους σε σχέση με τους διαφωνούντες βουλευτές στο εσωτερικό της κυβερνητικής παράταξης, αναδεικνύοντας ότι και στα άλλα κόμματα που στηρίζουν το νομοσχέδιο, υπάρχουν κάποιοι που δεν έχουν πειστεί για την ορθότητα της νομοθετικής πρωτοβουλίας.

«Είναι λογικό να υπάρχουν στελέχη της Ν.Δ. που διαφωνούν. Είναι καθρέφτης της κοινωνίας. Πριν πετάξετε το μπαλάκι των ευθυνών σε βουλευτές της Ν.Δ., να δούμε… Μην προτρέχουμε, μπορεί να είναι και σε άλλα κόμματα, δεν θα τσακωθούμε και δε θα δημιουργήσουμε διχασμό για ένα ζήτημα που έχει βάση τη δικαιοσύνη» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, ο οποίος θα πάρει πάνω του στη «μάχη» της Βουλής, εκ μέρους της κυβέρνησης, την εισήγηση του επίμαχου νομοσχεδίου.

Με εξαίρεση την Νέα Αριστερά και την Πλεύση Ελευθερίας, που αναμένεται συντεταγμένα να υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο, εκτιμάται ότι στον ΣΥΡΙΖΑ και πολύ περισσότερο στο ΠΑΣΟΚ θα υπάρξουν βουλευτές που θα επιλέξουν την αποχή την ώρα της ψηφοφορίας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σακελλαροπούλου: Το αναστάσιμο φως να γίνει οδηγός όλων μας προς έναν κόσμο χωρίς πολέμους

«Το αναστάσιμο φως να γίνει οδηγός όλων μας προς έναν κόσμο χωρίς πολέμους» ευχήθηκε σε δήλωση της η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Ειδικότερα, στο μήνυμα τη...

Αντίστροφη μέτρηση για τις Ευρωεκλογές – Ποιες είναι οι στρατηγικές των κομμάτων

Από τα μέσα της εβδομάδας ξεκινά η αντίστροφή μέτρηση μέχρι τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου. Οι πολιτικοί αρχηγοί θα έχουν τριάντα ημέρες στη διάθεσή τους για να πετύχουν τη μέγιστ...

Φόρτωση άρθρων...