Παρασκευή
26 Ιουνίου 2026

Μεγαλώνει αντί να μικραίνει το χάσμα – «Διάλογος μόνο με ανοιχτούς δρόμους και συνάντηση με τον Πρωθυπουργό μόνο αν είστε όλοι μαζί»

«Ο Πρωθυπουργός θα δεχτεί συνάντηση με τους αγρότες μόνον εφόσον πρόκειται για εκπροσώπους του συνόλου των μπλόκων», τονίζουν στελέχη της Κυβέρνησης.

Έπειτα από την επιστολή 18 μπλόκων και συλλόγων για απευθείας διάλογο με τον Πρωθυπουργό, κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν πως «όποιοι εκπρόσωποι αγροτών το επιθυμούν, μπορούν να συναντηθούν με τους κ. Χατζηδάκη και Τσιάρα, αφού εκείνοι έχουν άριστη γνώση των δεδομένων τόσο σε επίπεδο αιτημάτων όσο και σε επίπεδο δυνατοτήτων και λύσεων».

Όπως αναφέρουν οι κυβερνητικοί κύκλοι, γίνεται ξεκάθαρο πως το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου θα το περάσουν αγρότες με την προϋπόθεση να εκπροσωπούν το σύνολο του κλάδου τους, προσθέτοντας πως ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να βλέπει ξεχωριστά εκπροσώπους από κάθε μπλόκο.

Ακόμα, οι κυβερνητικές υπογραμμίζουν πως η Κυβέρνηση αυτό που έχει να δώσει είναι τα μέτρα που ακούστηκαν νωρίτερα σήμερα και όχι κάτι παραπάνω.

Νωρίτερα έγινε γνωστό πως συνολικά 18 σύλλογοι και μπλόκα ζητούν με επιστολή προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστα Τσιάρα, διάλογο με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πιερρακάκης: «Σε περιόδους αλλαγών η Ευρώπη προχωρούσε πάντοτε μπροστά μέσα από τον διάλογο»

Στην Ουγγαρία μεταβαίνει σήμερα ο Κυριάκος Πιερρακάκης. Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και Πρόεδρος του Eurogroup θα πραγματοποιήσει διμερείς επαφές με την πολιτική ...

Φόρτωση άρθρων...