Κυριακή
14 Απριλίου 2024

Διαμαντοπούλου για μη κρατικά πανεπιστήμια: ΝΔ και ΠΑΣΟΚ συμφωνούν στην ουσία της μεταρρύθμισης

Στο νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια αναφέρθηκε η Άννα Διαμαντοπούλου, Πρόεδρος ΔΙΚΤΥΟΥ, πρώην επίτροπος ΕΕ και πρώην υπουργός Παιδείας στο αναλυτικό δελτίο ειδήσεων του ΕΡΤNews και τον Γιώργο Κουβαρά.

«Είναι το τέλος ενός δόγματος, ενός μύθου γύρω από τα μη κρατικά πανεπιστήμια. Έχει δημιουργηθεί ένας ιδεολογικός μύθος ότι είναι κάτι φοβερό για το οποίο πολεμούμε και δίνουμε μάχες και το παλεύουμε. Αυτό γίνεται πάνω από 25 χρόνια» είπε χαρακτηριστικά η πρώην υπουργός για τη μεταρρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση.

Η κ. Διαμαντοπούλου τόνισε επίσης ότι «στη Βουλή έχουμε επί της ουσίας συναίνεση ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και στο ΠΑΣΟΚ. Σημείωσε επίσης ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ένα κόμμα με μία μακρά ιστορία διακυβέρνησης που γνωρίζει την πραγματικότητα και πρόσθεσε ότι η διαφωνία του κόμματος με τη ΝΔ δεν αφορά την ουσία αλλά αν πρέπει να γίνει η συγκεκριμένη μεταρρύθμιση πριν από την αναθεώρηση του άρθρου 16.

«Η εμπορευματοποίηση που υπάρχει αυτή τη στιγμή με τα κολέγια δεν έχει προηγούμενο. (…) Το θέμα είναι πως θα ελέγξουμε και πώς θα βάλει χώρα κανόνες, γιατί αυτά τα επιχειρήματα για εμπορευματοποίηση, όλη η επιχειρηματολογία για τα μη κρατικά πανεπιστήμια είναι μία επιχειρηματολογία του φόβου, δηλαδή απαγορεύουμε κάτι να γίνει γιατί φοβόμαστε ότι δεν μπορούμε να το ελέγξουμε» τόνισε σε άλλο σημείο των δηλώσεών της.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ανδρουλάκης: Η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ πονάει πραγματικά τη ΝΔ – Βάζει φραγμό στην αλαζονεία

Τα Μέγαρα επισκέφθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 14 Απριλίου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης όπου συνομίλησε με κατοίκους της περιοχής εν όψει των επικείμε...

Λοβέρδος: Καταδικάζουμε την επίθεση του Ιράν ρητά και απερίφραστα, χωρίς «ναι μεν, αλλά»

Την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ καταδίκασε ο πρόεδρος του κόμματος «Δημοκράτες», Ανδρέας Λοβέρδος, ενώ προειδοποίησε ότι ο κίνδυνος για μια ευρύτερη ανάφλεξη δεν έχει παρέλθει. ...

Φόρτωση άρθρων...