Σαββάτο
04 Μαΐου 2024

Διαψεύδει Τζανερρίκο ο Οικονόμου: Ποτέ δεν παρενέβη η κυβέρνηση – Δεν κάνουμε παζάρια για μαχαιροβγάλτες

Με κατηγορηματικό τρόπο διέψευσε τις νέες δηλώσεις του Αρεοπαγίτη, Χρήστου Τζανερρίκου, ο οποίος έκανε λόγο για δεύτερη συνάντηση με κυβερνητικό παράγοντα, ο Γιάννης Οικονόμου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ρωτήθηκε για τους ισχυρισμούς του κ. Τζανερρίκου, ο οποίος μίλησε για συνάντηση με κυβερνητικό παράγοντα και υποστήριξε ότι του προτάθηκε θέση σε Ανεξάρτητη Αρχή.

Σε υψηλούς τόνους ο κ. Οικονόμου κατέστησε σαφές ότι δεν υπάρχει κανενός είδους παρέμβαση, καθώς μια τέτοιου είδους πράξη αντίκειται στο αξιακό πλαίσιο της κυβέρνησης.

«Δεν έχει υπάρξει καμία τέτοιου είδους παρέμβαση από την πλευρά της κυβέρνησης. Όμως το σοβαρό δεν είναι να σχολιάζω αυτά τα πράγματα, το σοβαρό που έχουμε απέναντί μας είναι να καταλάβουμε ότι η επιλογή της κυβέρνησης να αξιοποιήσει κάθε δυνατότητα που της δίνει το Σύνταγμα για να υψώσουμε δημοκρατικό ανάχωμα απέναντι στη συμμετοχή εγκληματικών οργανώσεων με οποιονδήποτε μανδύα στις εκλογικές διαδικασίες, είναι μια επιλογή βαθιά αξιακή και πολιτική την οποία δεν παζαρεύουμε με κανέναν και σε κανένα επίπεδο», υπογράμμισε ο Γιάννης Οικονόμου.

«Από εκεί και πέρα όλοι κρίνονται απέναντι στο κορυφαίο θεσμικά και πολιτικά αυτό ζήτημα για τα λόγια τους και για τη στάση τους», πρόσθεσε.

Οικονόμου: Παζάρια, ανταλλάγματα, ταξίματα ούτε έγιναν και ούτε θα μπορούσαν να γίνουν

Ερωτηθείς, εκ νέου, αν το διαψεύδει, ο κ. Οικονόμου απάντησε: «Απολύτως». «Δεν υπήρξε καμία παρέμβαση της κυβέρνησης και δεν θα μπορούσε να υπάρξει διότι εμείς δεν παζαρεύουμε την άποψή μας εγκληματίες και μαχαιροβγάλτες να μην είναι υποψήφιοι στις εκλογές. Όλοι κρίνονται από την στάση τους απέναντι σε αυτά τα θεσμικά πολιτικά ζητήματα και πολιτικά και από τα λόγια τους και τις πράξεις του».

Ο κ. Οικονόμου επανέλαβε ότι η κυβέρνηση είχε διαβούλευση με την ηγεσία του Αρείου Πάγου με αντικείμενο τα δικονομικά ζητήματα λειτουργίας του δικαστηρίου. «Παζάρια, ανταλλάγματα, ταξίματα ούτε έγιναν και ούτε θα μπορούσαν να γίνουν σε καμία περίπτωση. Είναι έξω από το αξιακό μας πλαίσιο και τη λογική μας», τόνισε σε υψηλούς τόνους ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Η δήλωση του Χρήστου Τζανερρίκου

Νωρίτερα, ο κ. Τζανερρίκος υποστήριξε ότι εκτός από τη συνάντηση με τον Γιώργο Γεραπετρίτη, την οποία έχει επιβεβαιώσει ο κ. Οικονόμου, είχε συνάντηση και με δεύτερο κυβερνητικό παράγοντα, τον οποίο δεν θέλησε να κατονομάσει.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, η συζήτηση αφορούσε το κόμμα Κασιδιάρη αλλά και πρόταση για θέση σε ανεξάρτητη αρχή.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μαρινάκης για Κασσελάκη: Αντί να σιωπήσει για τις παραλείψεις του ΣΥΡΙΖΑ, εργαλειοποιεί την αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου

Αιχμές κατά του Στέφανου Κασσελάκη αφήνει ο Παύλος Μαρινάκης με αφορμή τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για την αποφυλάκιση του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή»,...

Στην Τήνο για το Πάσχα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στην Τήνο θα περάσει τις ημέρες του Πάσχα ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την οικογένειά του, σε μία μικρή ανάπαυλα πριν από την προεκλογική περίοδο εν όψει των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίο...

Φόρτωση άρθρων...