Τρίτη
14 Μαΐου 2024

Διεθνής Διάσκεψη για την Ειρήνη στην Αίγυπτο με τη συμμετοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη

Πολιτική

Η διάσκεψη που διεξάγεται σήμερα στην Αίγυπτο για την κρίση στη Λωρίδα της Γάζας θα προσπαθήσει να αποτρέψει έναν ευρύτερο περιφερειακό πόλεμο.

Ωστόσο, οι ηγέτες από τη Μέση Ανατολή και την Ευρώπη που λαμβάνουν μέρος, αναμένεται ότι δύσκολα θα φτάσουν σε συμφωνία για μία κοινή θέση, ως προς την πολεμική διαμάχη ανάμεσα στο Ισραήλ και των ενόπλων της Χαμάς.

Δύο διπλωμάτες δήλωσαν ότι είναι απίθανο να υπάρξει μία κοινή ανακοίνωση από τη διάσκεψη, εξαιτίας των ευαίσθητων παραμέτρων γύρω από τα καλέσματα για μία κατάπαυση του πυρός, με καυτά ζητήματα, την αναφορά στην επίθεση της Χαμάς κατά του Ισραήλ (7η Οκτωβρίου), αλλά και το δικαίωμα του Ισραήλ στην άμυνα των εδαφών του.

Η απουσία ενός κορυφαίου αξιωματούχου από τις ΗΠΑ που είναι ο κυριότερος σύμμαχος του Ισραήλ, αλλά κι άλλων μεγάλων ηγετών της Δύσης έχει μειώσει τις προσδοκίες από αναφερόμενη διάσκεψη που οργανώθηκε βιαστικά.

Στο Κάιρο ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την ειρηνευτική Σύνοδο
Την ανάγκη για άμεση αποκλιμάκωση της έκρυθμης κατάστασης που επικρατεί στη Μέση Ανατολή θα υπογραμμίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην έκτακτη Διάσκεψη που συγκαλεί στο Κάιρο ο πρόεδρος της Αιγύπτου τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Η Αθήνα δεν κρύβει την ανησυχία της για τους κινδύνους που ελλοχεύουν για την περιφερειακή σταθερότητα από την κατάσταση που επικρατεί στη Λωρίδα της Γάζας, με τον πρωθυπουργό να έχει δηλώσει επιφυλακτικός στο ενδεχόμενο χερσαίας εισβολής του Ισραήλ που είναι πιθανό να επιφέρει διάχυση της κρίσης σε ολόκληρη την περιοχή.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μαρινάκης: Ο διάλογος με την Τουρκία έχει οφέλη γιατί ακούγονται οι ελληνικές θέσεις

Στη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα το απόγευμα της Δευτέρας αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαριν...

Μητσοτάκης μετά τη συνάντηση με Ερντογάν: Να καθιερώσουμε την προσέγγιση της αμοιβαίας κατανόησης

«Ευχαριστώ τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τη φιλοξενία στην Άγκυρα», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτηση στα μέσα κο...

Ανδρουλάκης: Ο Ερντογάν συνέχισε τις προκλήσεις – Ο διάλογος να γίνεται χωρίς αυταπάτες

Επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη με αφορμή τις κοινές δηλώσεις μετά τη συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης. Πι...

Φόρτωση άρθρων...