Τρίτη
24 Μαΐου 2022

Δημοσκόπηση Alpha: Στις 16 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ – Άνοδος στο 17% για το ΚΙΝΑΛ (κάρτες)

Παρασκήνιο

Με υψηλά διψήφια ποσοστά τόσο στην πρόθεση όσο και στην εκτίμηση ψήφου προηγείται η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, όπως καταδεικνύει η δημοσκόπηση της Abacus για τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, όπου παράλληλα καταγράφεται η σημαντική άνοδος του Κινήματος Αλλαγής, με τους πολίτες ωστόσο να επικρίνουν την κυβέρνηση για τη διαχείριση της κακοκαιρίας "Ελπίδα" που δημιούργησε τεράστια προβλήματα στην Αττική.

dimoskopisi

Ειδικότερα, στην εκτίμηση ψήφου, η διαφορά του κυβερνώντος κόμματος από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαμορφώνεται στις 16 ποσοστιαίες μονάδες, καθώς εάν γίνονταν εκλογές τώρα η ΝΔ θα ελάμβανε ποσοστό 36%-39%, και ο ΣΥΡΙΖΑ το 20%-23%. Το ΚΙΝΑΛ θα συγκέντρωνε το 18%-21%, ενώ το ΚΚΕ το 6,5%-7,5%, η Ελληνική Λύση και το ΜέΡΑ25 θα ελάμβαναν 2%-2,5% έκαστο, ενώ άλλο κόμμα θα ψήφιζε ποσοστό 9%-11% των πολιτών.

dimoskopisi

Σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου, η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ διαμορφώνεται στις 14,5 ποσοστιαίες μονάδες, καθώς η ΝΔ συγκεντρώνει το 32%, ενώ ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 17,5%, το Κίνημα Αλλαγής με 17%, το ΚΚΕ με 5%, η Ελληνική Λύση με 2% το ΜέΡΑ25 2%.

Επικοινωνιακή η απόφαση για την αποζημίωση των 2.000 ευρώ

Σε ό,τι αφορά τη διαχείριση της κακοκαιρίας "Ελπίδα", αρνητικά κρίνει την κυβέρνηση η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Abacus.

Ειδικότερα, το 67% των ερωτηθέντων κρίνει αρνητικά την κυβέρνηση για την "απάντησή” της στην κακοκαιρία, το 25% απαντά "ούτε θετικά ούτε αρνητικά”, ενώ μόλις το 8% κρίνει θετικά την αντίδραση της κυβέρνησης.

dimoskopisi

Στο ερώτημα του ποιος φταίει για τον εγκλωβισμό των οδηγών στην Αττική Οδό, το 52% των ερωτηθέντων απάντησε ότι ευθύνεται η εταιρεία διαχείρισης του δρόμου, το 41% αποδίδει ευθύνες στην κυβέρνηση και το 7% θεωρεί πως ευθύνονται οι πολίτες.

Για την αποζημίωση των 2.000 ευρώ στους οδηγούς που εγκλωβίστηκαν στην Αττική Οδό, το 42% θεωρεί επικοινωνιακή την απόφαση, το 29% δίκαιη, το 21% την κρίνει παλαιοκομματική, το 7% απαντά "τίποτα από τα παραπάνω”, ενώ 1% απάντησε "δεν ξέρω/δεν απαντώ”.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Χαμόγελα στο Μέγαρο Μαξίμου για τις τελευταίες μετρήσεις, πρόσω ολοταχώς για την αυτοδυναμία

Σημάδια βελτίωσης κρίσιμων ποιοτικών στοιχείων για το κυβερνητικό στρατόπεδο καταδεικνύουν τα αποτελέσματα των τελευταίων μετρήσεων, προκαλώντας ικανοποίηση και ανεβάζοντας την αυτ...