Σαββάτο
11 Μαΐου 2024

Δημοσκόπηση Alco: Προβάδισμα 16% της Ν.Δ. - Καθαρά δεύτερο κόμμα το ΠΑΣΟΚ (κάρτες)

Μεγάλο προβάδισμα διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΠΑΣΟΚ, που είναι καθαρά δεύτερο κόμμα, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση. Η έρευνα της ALCO που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του Alpha κατέγραψε απώλειες για όλα τα κόμματα, πλην Ελληνικής Λύσης και Νίκης που εμφανίζουν οριακά κέρδη.

Το ΠΑΣΟΚ αυξάνει τη διαφορά του από τον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να παρουσιάζει κέρδη, ενώ πάνω από τέσσερις μονάδες αυξήθηκε μέσα σε έναν μήνα το ποσοστό των αναποφάσιστων.  

Συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 28,2% έναντι 12,2% του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ με 10,2%, ενώ ακολουθούν το ΚΚΕ με 9,1%, η Ελληνική Λύση με 6,1%, η Νίκη με 3,2%, η Πλεύση Ελευθερίας με 2,5% και οι Σπαρτιάτες με 2,3% και η Νέα Αριστερά 2,1%.

Χαρακτηριστικό του κλίματος που κατέγραψε η εταιρεία είναι ότι το 87% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι η κυβέρνηση δεν έχει εξαντλήσει τα δημοσιονομικά περιθώρια και μπορεί να λάβει και άλλα μέτρα για την ακρίβεια, ενώ το 62% χαρακτηρίζει «λανθασμένους» τους κυβερνητικούς χειρισμούς με τους αγρότες. Παράλληλα, το 69% δεν θεωρεί αποτελεσματικά τα μέτρα κατά της φοροδιαφυγής. 

Το ποσοστό εκείνων που δηλώνουν ικανοποίηση από την Kυβέρνηση μειώθηκε στο 25% - απώλεια δύο μονάδων σε σχέση με τον Ιανουάριο - αλλά αυξήθηκε κατά 4 μονάδες το ποσοστό εκείνων που δηλώνουν «καθόλου ικανοποιημένοι».

Δημοσκόπηση Alco: Προβάδισμα 16% της Ν.Δ.
Δημοσκόπηση Alco: Προβάδισμα 16% της Ν.Δ.
Δημοσκόπηση Alco
Δημοσκόπηση Alco
Δημοσκόπηση Alco

 

Δημοσκόπηση Alco
Δημοσκόπηση Alco

 

Δημοσκόπηση Alco
Δημοσκόπηση Alco

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης: Το πρόγραμμα Φώφη Γεννηματά επεκτάθηκε για γυναίκες 45 έως 49 και 70 έως 74 - Πότε θα σταλούν sms

Στην επέκταση του προγράμματος Φώφη Γεννηματά και για γυναίκες 45 έως 49 και 70 έως 74 ετών αναφέρεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτηση του στα κοινωνικά δίκτυα. Ο Πρωθυπουργός...

Φόρτωση άρθρων...