Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Δημοσκόπηση Alco: Προβάδισμα 18,1 μονάδων για ΝΔ, εδραιώνεται στη δεύτερη θέση το ΠΑΣΟΚ (κάρτες)

Πολιτική

Στο 18,1% βρίσκεται η διαφορά στην πρόθεση ψήφου ανάμεσα στη ΝΔ και το δεύτερο κόμμα, σύμφωνα με την πρώτη δημοσκόπηση ενόψει των ευρωεκλογών, της Alco για λογαριασμό του Alpha.

Στην πρώτη δημοσκόπηση του 2024, η οποία παρουσιάστηκε από τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Κώστα Παναγόπουλο, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του καναλιού με τον Αντώνη Σρόιτερ, καταγράφεται τι θα ψήφιζαν εάν είχαμε τώρα ευρωεκλογές.

dimoskopisi
dimoskopisi

Στην πρόθεση ψήφου για τις Ευρωεκλογές επί των εγκύρων, η Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται στο 30,3%. Ακολουθεί στη δεύτερη θέση με μικρή διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ με 12,2% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 11,8%.

Να «αγγίζει» το διψήφιο ποσοστό εμφανίζεται το ΚΚΕ που καταγράφει 9,7% και ακολουθεί η Ελληνική Λύση με 5,9%. Η Νίκη βρίσκεται στο 2,8% όπως και η Πλεύση Ελευθερίας, ενώ οι Σπαρτιάτες στο 2,7%. Μόλις στο 2,3% η «Νέα Αριστερά», η οποία όμως ακόμα δεν έχει συγκροτήσει κόμμα, ενώ το ΜέΡΑ25 μετράται στο 2,1%.

«Όχι» στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών από τους ψηφοφόρους της ΝΔ

Εν τω μεταξύ «Όχι» στη νομιμοποίηση του πολιτικού γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, λένε οι ερωτηθέντες στη δημοσκόπηση. Συγκεκριμένα στο ερώτημα που απευθύνθηκε σε όλους, το 49% δηλώνει ότι διαφωνεί με τη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης και το 35% πως συμφωνεί, ενώ το 16% δηλώνει «Δεν ξέρω/Δεν απαντώ».

alco

Τα αντίστοιχα ποσοστά στους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας, γέρνουν ακόμα περισσότερο προς την απόρριψη του σχετικού νόμου. Το 58% δηλώνει πως διαφωνεί με το νόμο και μόλις το 28% δηλώνει πως συμφωνεί. Τέλος το 14% δηλώνει «Δεν ξέρω/Δεν απαντώ».

alco

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

ΠΑΣΟΚ: Ένσταση αντισυνταγματικότητας για την είσοδο των ιδιωτών γιατρών στο ΕΣΥ

Ένσταση αντισυνταγματικότητας κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ κατά της τροπολογίας – προσθήκης του σχεδίου νόμου του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας με τον τίτλο «Αναμόρφωση του πρ...

Μητσοτάκης: Ανακοίνωσε το μπόνους στους δημοσίους υπαλλήλους - Μήνυμα κατά της αποχής στις ευρωεκλογές

«Στις ευρωεκλογές θα κριθεί πόσο δυνατές θα είναι οι ελληνικές φωνές στην Ευρώπη αλλά και το πόσο σταθερό θα είναι το πολιτικό σκηνικό ώστε η Ελλάδα να μείνει σε τροχιά προόδου», τ...

Ν. Ανδρουλάκης: Αδιανόητο να έχουμε συνεχιζόμενα κρούσματα που πλήττουν το κύρος του κράτους – Ο κ. Μητσοτάκης να πει ξεκάθαρα τι συμβαίνει στο ΥΠΕΣ

Την Αμφιλοχία επισκέφθηκε το μεσημέρι της Κυριακής(28/4) ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, ολοκληρώνοντας την τριήμερη περιοδεία του σε νομούς της Ηπείρου ...

Φόρτωση άρθρων...