Κυριακή
12 Μαΐου 2024

Δημοσκόπηση ALCO: Τι λένε οι πολίτες για αυτοδυναμία και κυβερνήσεις συνεργασίας (κάρτες)

Πολιτική

Την πρώτη μεγάλη δημοσκόπηση του 2023, παρουσίασε απόψε η εταιρεία Alco που διενεργήθηκε για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, το ποσοστό των πολιτών που επιθυμούν αυτοδύναμη κυβέρνηση αυξάνεται σταθερά από τον Σεπτέμβριο οπότε και τέθηκαν τα εκλογικά διλήμματα από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

karta

Για την ακρίβεια ευθύνεται η διεθνής κρίση λέει το 38% έναντι του 25% που απαντά η κυβέρνηση και 32% που εκτιμά ότι ευθύνονται και τα δύο.

karta

Στην ερώτηση πώς ήταν η κυβέρνηση σε σχέση με αυτό που περίμεναν οι πολίτες: Καλύτερη απ’ ότι περιμέναμε απάντησε το 21%, όσο την περίμεναν στο 12%, ενώ χειρότερη το 31%.

karta

Στην ερώτηση αν τα πράγματα θα ήταν καλύτερα με ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, το 41% απάντησε πως θα ήταν χειρότερα, ενώ το 27% αναφέρει τα ίδια. Καλύτερα «ψήφισε» το 22%.

karta

Για το αν πρέπει να δοθεί δεύτερη ευκαιρία διακυβέρνησης στον Κυριάκο Μητσοτάκη ή τον Αλέξη Τσίπρα, το 33% ήταν υπέρ του νυν πρωθυπουργού, το 24% υπέρ Τσίπρα, ενώ το 29% λέει κανένας από τους δύο.

karta

Στο δίλημμα κυβερνήσεις αυτοδυναμίας ή συνεργασίας, το 46% απάντησε υπέρ της συνεργασίας, ενώ το 41% (από 37%) τάχθηκε υπέρ της αυτοδύναμης κυβέρνησης.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Όλα έτοιμα για τη συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν την Δευτέρα – Ποια θέματα θα συζητηθούν

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τη συνάντηση στην Άγκυρα τη Δευτέρα, του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Όλα είναι έτοιμα και ο...

Περιοδεία Μητσοτάκη στην Χαλκίδα - Πρώτος σταθμός η υπό κατασκευή δημοτική αγορά (βίντεο-φωτο)

Την Χαλκίδα επισκέπτεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όπου έγινε θερμά δεκτός. Πρώτος σταθμός το εργοτάξιο της Δημοτικής Αγοράς, ώστε να επιβλέψει την εξέλιξη των έργων, ενώ ...

Άδωνις Γεωργιάδης: Η Ν.Δ. είναι το μοναδικό κόμμα που έχει σχέδιο ανάπτυξης της Δυτικής Μακεδονίας

«Η Νέα Δημοκρατία είναι το μόνο κόμμα που έχει σχέδιο για την ουσιαστική ανάπτυξη της Δυτικής Μακεδονίας στη μετά λιγνίτη εποχή με το πρόγραμμα της δίκαιης μετάβασης και αυτό πρέπε...

Φόρτωση άρθρων...