Κυριακή
05 Μαΐου 2024

Δημοσκόπηση Marc: Στο 8,1% το προβάδισμα της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ - Πιέζεται προς το 10% το ΠΑΣΟΚ

Υπερτερεί σε όλους τους τομείς ο Μητσοτάκης έναντι του Τσίπρα και διατηρεί την πρωτοκαθεδρία στο Κέντρο.

Πολιτική

Με προβάδισμα εφάμιλλο της διαφοράς την οποία απέσπασε στις εκλογές του 2019 μπαίνει το κυβερνών κόμμα στην τελική ευθεία προς τις κάλπες, την ίδια ώρα που ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, διατηρώντας αλώβητη την πρωτοκαθεδρία που κατέχει στους ψηφοφόρους του Κέντρου, υπερτερεί σε όλους τους τομείς του βασικού του αντιπάλου.

Τα ευρήματα αυτά έρχεται να επιβεβαιώσει η έρευνα της Marc, η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό του «ΘΕΜΑτος» το διάστημα 16-21 Δεκεμβρίου. 

Στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, η ΝΔ προηγείται με διαφορά 8,1 ποσοστιαίων μονάδων, συγκεντρώνοντας ποσοστό 33,4%, έναντι 25,3% του ΣΥΡΙΖΑ.

Η παράταξη του Νίκου Ανδρουλάκη συγκεντρώνει πλέον ποσοστό 10,5%, ήτοι το χαμηλότερο από τον Δεκέμβριο του 2021, όταν και ανέλαβε την αρχηγία ο Νίκος Ανδρουλάκης.

καρτα

 

 

Ακολουθούν το ΚΚΕ με 5,8%, η Ελληνική Λύση με 4,1% και το ΜέΡΑ25, το οποίο, με το 3,1% που συγκεντρώνει, περνά τον πήχη της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης.

Ούριος άνεμος στα πανιά του Μεγάρου Μαξίμου φαίνεται να φυσά και από τις απαντήσεις που δίνουν οι πολίτες στο ερώτημα για την κυβέρνηση που θέλουν να προκύψει από τις επόμενες βουλευτικές εκλογές. Η πλειοψηφία σε ποσοστό 31,1% προτιμά αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ ενώ αν αθροιστεί και το ποσοστό της τάξης του 16,5% που θέλει κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό τη ΝΔ οι πολίτες που θέλουν στην εξουσία τη σημερινή κυβερνητική παράταξη ανέρχονται σε 47,6% 

καρτα

 

Όλα δείχνουν ότι το ισχυρότερο χαρτί που διαθέτει η κυβερνητική παράταξη είναι η αυξημένη απήχηση που έχει στους πολίτες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο oπoios προηγείται αισθητά στη δημοτικότητα ανάμεσα σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς Ειδικότερα, θετική γνώμη για τον επικεφαλής της κυβέρνησης έχει το 47,7%, ενώ η αντίστοιχη επίδοση για τον κ Τσίπρα είναι στο 33,4%.  

καρτα

Περισσότεροι, δε, από το 50% των Ελλήνων πιστεύουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να υπερασπιστεί καλύτερα τα συμφέροντα της χώρας απέναντι στην Τουρκία (54,5%) και να διαχειριστεί καλύτερα τις κρίσεις (50,1%).

καρτα

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κοντονής για Μάτι: Το δικαστήριο δίκασε με βάση τον Ποινικό Κώδικα που είχε ψηφίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Την απόφαση του δικαστηρίου που αφορά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι κλήθηκε να σχολιάσει προ ημερών στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας 91,6 και 105,8 ο πρώην υπουργός Δικα...

Ν. Ανδρουλάκης: «Μπορούμε καλύτερα, διότι την ελπίδα την φτιάχνουμε με τα υλικά που εμείς επιλέγουμε»

Στο πασχαλινό μήνυμά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης εύχεται το φετινό Πάσχα «ας γίνει η αφετηρία για να οικοδομήσουμε και μια πιο δίκαιη Ελλάδα, με π...

Φόρτωση άρθρων...