Κυριακή
23 Ιουνίου 2024

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Κυριαρχία Νέας Δημοκρατίας και Μητσοτάκη, στις 15,3 μονάδες η διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ (κάρτες)

Την κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη επιβεβαίωσε η δημοσκόπηση της Metron Analysis που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του MEGA

Σύμφωνα με την έρευνα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει υψηλότερη αποδοχή από το κόμμα του, τόσο στη δημοτικότητα, όσο και στο ερώτημα για το ποιος είναι καταλληλότερος για το αξίωμα του Πρωθυπουργού.

Στην εκτίμηση ψήφου, το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει 31%, με ελαφρές απώλειες σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη μέτρηση, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει οριακά κέρδη 0,3 της μονάδας και ανεβαίνει στο 15,7%. 

Άνοδο σχεδόν μίας μονάδας εμφανίζει το ΠΑΣΟΚ μετά από ένα τρίμηνο συνεχούς πτώσης, παρά το γεγονός ότι η εικόνα του προέδρου του, Νίκου Ανδρουλάκη παραμένει σε καθοδική τροχιά. 

Η Metron Analysis δεν «κλειδώνει» τον ΣΥΡΙΖΑ στη δεύτερη θέση, μιας και το άνω όριο του ΠΑΣΟΚ - στο 14,7% - είναι μία μονάδα πάνω από το κάτω όριο του ΣΥΡΙΖΑ. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και άνω όριο του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι πλέον στο 17,7%, δηλαδή στα επίπεδα των εθνικών εκλογών του περασμένου Ιουνίου. 

Το ίδιο ισχύει και για την τέταρτη θέση - παρά το προβάδισμα του ΚΚΕ έναντι της Ελληνικής Λύσης, που εμφανίζεται με πτώση και στη συγκεκριμένη μέτρηση, η διαφορά παραμένει στα όρια του στατιστικού λάθους και όλα θα κριθούν από τη συμμετοχή. 

Αναφορικά με τα μικρότερα κόμματα, υπάρχει σε εξέλιξη ένα δημοσκοπικό θρίλερ, αφού έξι σχηματισμοί διεκδικούν από μία έδρα, με την Πλεύση Ελευθερίας και τη Νίκη να είναι πιο κοντά στην κατάκτησή της: Η Πλεύση Ελευθερίας ξεπερνά το 4% στην εκτίμηση ψήφου, ενώ η Νίκη το προσεγγίζει. 

Μειωμένο το ενδιαφέρον  

Ενδιαφέρον για τις Ευρωεκλογές - πολύ ή αρκετό - εκφράζει το 67% των ερωτηθέντων, ποσοστό που είναι 5 μονάδες χαμηλότερο σε σχέση με τις Ευρωεκλογές του 2019.

Τότε, η ευρωκάλπη αποδείχθηκε ο «προθάλαμος» των Εθνικών Εκλογών που ακολούθησαν, καθώς η ευρεία νίκη της Νέας Δημοκρατίας είχε υποχρεώσει τον Αλέξη Τσίπρα να πάει σε πρόωρες Εθνικές Εκλογές, ενώ στην φετινή αναμέτρηση δεν υπάρχει τέτοιο διακύβευμα, πράγμα που περιορίζει το ενδιαφέρον. Σε εκείνες τις Ευρωεκλογές, η συμμετοχή είχε φτάσει το  58%, ένα ποσοστό  που δεν διαφαίνεται ενόψει της 9ης Ιουνίου. 

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μέτρησης, το ενδιαφέρον των νέων ψηφοφόρων για τις εκλογές είναι χαμηλό - στο 59% - και αυξάνεται με την ηλικία, για να φτάσει στο 76% στους άνω των 78 ετών. 

Οι ψηφοφόροι θεωρούν ως μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας την ακρίβεια, την οικονομία και την ανεργία, ωστόσο μειώθηκε κατά 3 μονάδες, από το 64% στο 61% το ποσοστό εκείνων που δηλώνουν ότι η χώρα βαδίζει σε λάθος κατεύθυνση. 

Δείτε τη δημοσκόπηση:

Το ΠΑΣΟΚ παλεύει για τη δεύτερη θέση, έξι κόμματα που κυνηγούν από μία έδρα
Το ΠΑΣΟΚ παλεύει για τη δεύτερη θέση, έξι κόμματα που κυνηγούν από μία έδρα

 

Το ΠΑΣΟΚ παλεύει για τη δεύτερη θέση, έξι κόμματα που κυνηγούν από μία έδρα
Το ΠΑΣΟΚ παλεύει για τη δεύτερη θέση, έξι κόμματα που κυνηγούν από μία έδρα
Το ΠΑΣΟΚ παλεύει για τη δεύτερη θέση, έξι κόμματα που κυνηγούν από μία έδρα

 

Δημοσκόπηση Metron Analysis

 

Δημοσκόπηση MEGA
Δημοσκόπηση MEGA
Δημοσκόπηση MEGA

 

Δημοσκόπηση MEGA
Δημοσκόπηση MEGA

 

Δημοσκόπηση MEGA
Δημοσκόπηση MEGA

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Χρυσοχοΐδης: 336 συλλήψεις για ενδοοικογενειακή βία στην Κρήτη το πρώτο πεντάμηνο

Συγχαρητήρια στην ηγεσία της αστυνομίας στην Κρήτη για την αποτελεσματικότητά της έδωσε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, έπειτα από σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν αξιωματικοί, διοικητές Αστυ...

«Κλειδώνει» τα F-35 η Ελλάδα – Η τελική έγκριση της Βουλής για 20 αεροσκάφη έναντι 3,5 δισ. ευρώ

Την Πέμπτη αναμένεται η Βουλή των Ελλήνων να δώσει την τελική έγκριση προκειμένου η Ελλάδα να «κλειδώσει» τα F-35. Η χώρα μας θα αποκτήσει 20 μαχητικά αεροσκάφη έναντι 3.5 δισεκατο...

Φλωρίδης: Ακόμη και στα πιο μικρά πλημμελήματα ενδοοικογενειακής βίας προβλέπεται ποινή φυλάκισης

«Εμείς κινούμαστε στο πλαίσιο της Δικαιοσύνης», επισήμανε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης μιλώντας στο OPEN, αναφορικά με την υπόθεση Λύτρα. Αμέσως μετά τόνισε πως και σ...

Φόρτωση άρθρων...