Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Δημοσκόπηση MEGA: Προβάδισμα 24 μονάδων της Ν.Δ., σταθερά δεύτερο το ΠΑΣΟΚ (κάρτες)

Στην τρίτη θέση παραμένει ο ΣΥΡΙΖΑ. Μόνο Νατσιό και Στίγκα ξεπερνά σε δημοτικότητα ο Κασσελάκης.

Διατηρείται η μεγάλη απόσταση της Νέας Δημοκρατίας από τα κόμματα της Αντιπολίτευσης, όπως αποτυπώνεται σε νέα δημοσκόπηση. 

Σύμφωνα με την έρευνα της Metron Analysis που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του MEGA, η Νέα Δημοκρατία προηγείται με διαφορά 24 μονάδων έναντι του ΠΑΣΟΚ, που είναι σταθερά δεύτερο. Ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει στην τρίτη θέση. 

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρείται ως καταλληλότερος για πρωθυπουργός από το 41% του δείγματος, με δεύτερον - για άλλη μία φορά - τον «Κανένα» που επιλέγει το 28%, ενώ οι Νίκος Ανδρουλάκης και Στέφανος Κασσελάκης μένουν στο 6%. 

Στον απόηχο της σύντομης επίσκεψης Ερντογάν, το 45% δηλώνει ότι έχει «μάλλον θετικές εντυπώσεις» για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, πράγμα που σε μεγάλο βαθμό αποτυπώνεται στην εικόνα της κυβέρνησης, που έχει 38% θετικές γνώμες.  

Δημοσκοπική πτώση σημειώνουν τόσο το ΠΑΣΟΚ, όσο και το ΚΚΕ - που είχαν ενισχυθεί αρκετά το Νοέμβριο - ενώ σημαντική άνοδο εμφανίζουν τα ποσοστά της Ελληνικής Λύσης, που φτάνει στο 7,2% στην εκτίμηση ψήφου. Άνοδο - αλλά πολύ μικρότερη - εμφανίζει και η «Νίκη». 

Η Νέα Αριστερά καταγράφεται χαμηλά και στην δημοσκόπηση της Metron Analysis, μένοντας στο 2,4% στην εκτίμηση ψήφου. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις το 8,5% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ φεύγουν για το κόμμα των Αλέξη Χαρίτση και Έφης Αχτσιόγλου. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει μείωση του ρυθμού πτώσης των πσοσοστών του - χάνει μόλις 0,3 της μονάδας στην εκτίμηση ψήφου και πηγαίνει στο 12,4%, ωστόσο αξιολογείται θετικά μόλις από το 10% του δείγματος. 

Την ίδια ώρα, η δημοτικότητα του Στέφανου Κασσελάκη είναι πολύ χαμηλή - ξεπερνά μόνον εκείνη του Δημήτρη Νατσιού και του Βασίλη Στίγκα. Το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης εμφανίζει πολύ χαμηλή συσπείρωση - στο 51% - ενώ της Νέα Δημοκρατία είναι πολύ υψηλή, στο 83,8% και του ΠΑΣΟΚ στο 82,7%. 

Δημοσκόπηση Metron Analysis
Δημοσκόπηση Metron Analysis
Δημοσκόπηση Metron Analysis
Δημοσκόπηση Metron Analysis
Δημοσκόπηση Metron Analysis
Δημοσκόπηση Metron Analysis

Δυσαρέσκεια για ακρίβεια και εγκληματικότητα

Η ακρίβεια χτυπά και εκείνους που αυτοπροσδιορίζονται ως μεσαία τάξη - το 29% δηλώνει ότι θα ξοδέψει λιγότερα στις Γιορτές σε σχέση με πέρυσι, έναντι 24% που λέει ότι θα ξοδέψει περισσότερα. Μόνον εκείνοι που αυτοπροσδιορίζονται ως «ανώτερη τάξη» δηλώνουν κατά πλειοψηφία ότι θα ξοδέψουν περισσότερα φέτος. Αντίθετα, οι αγρότες, οι εργάτες και οι μικρομεσαίοι αναφέρουν σε πολύ μεγάλα ποσοστά ότι θα ξοδέψουν λιγότερα. 

Παράλληλα, καταγράφεται δυσαρέσκεια για την εγκληματικότητα, με το 70% να δηλώνει ότι έχει «μάλλον αρνητικές» εντυπώσεις από την κυβέρνηση για το θέμα αυτό. 

Δημοσκόπηση Metron Analysis
Δημοσκόπηση Metron Analysis

 

Δημοσκόπηση Metron Analysis
Δημοσκόπηση Metron Analysis

 

Δημοσκόπηση Metron Analysis

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Συνεδριάζει τη Μεγάλη Δευτέρα το Υπουργικό Συμβούλιο - Αναλυτικά τα θέματα στην ατζέντα

Στις 11:00, αύριο Δευτέρα, θα συνεδριάσει υπό τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, το Υπουργικό Συμβούλιο. Τα θέματα της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου είναι: -Παρουσία...

Μητσοτάκης: Να προσφέρουμε στους νέους περισσότερες, σταθερές και καλοπληρωμένες δουλειές (Photos)

Σημαντικός ο ρόλος της ΔΥΠΑ με τη μείωση της ανεργίας και την αύξηση των μισθών, τόνισε ο Πρωθυπουργός. «Η ανεργία στη χώρα μας μειώνεται και οι μισθοί αυξάνονται». «Σημαντική η ευ...

Βορίδης για Ευρωεκλογές: Δεν θα υπάρχουν πολιτικές εξελίξεις, αν δεν πιάσουμε τον στόχο του 33%

«Δεν θα υπάρχουν πολιτικές εξελίξεις αν δεν πιάσουμε το 33%», τόνισε ο Μάκης Βορίδης, μιλώντας στο MEGA, αναφερόμενος στον εκλογικό στόχο που έθεσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτά...

Φόρτωση άρθρων...