Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Δημοσκόπηση ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ - Ισχυρό διψήφιο προβάδισμα για τη ΝΔ - Θρίλερ στο ΚΙΝΑΛ (ΚΑΡΤΕΣ)

Νέα δημοσκόπηση από την GPO για τα "Παραπολιτικά" δείχνει σταθερά διψήφια διαφορά 10,7 μονάδων για την Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και ενισχυμένο το ΚΙΝΑΛ, στο 9,4%.

Πολιτική

Νέα δημοσκόπηση από την GPO για τα "Παραπολιτικά" δείχνει σταθερά διψήφια διαφορά 10,7 μονάδων για την Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και το ενισχυμένο ΚΙΝΑΛ στο 9,4%.

Εν τω μεταξύ, σε μάχη για τρεις , Λοβέρδο - Ανδρουλάκη και Γ. Παπανδρέου, εξελίσσονται οι εκλογές στο ΚΙΝΑΛ.

Συγκεκριμένα, η ΝΔ με 34,3% προηγείται με 10,7 μονάδες της αξιωματικής αντιπολίτευσης με το ΣΥΡΙΖΑ να συγκεντρώνει 23,6%.

"Κλειδωμένο" φαίνεται να είναι το ΚΙΝΑΛ πάνω από τις 9 μονάδες συγκεντρώνοντας 9,4% και ακολουθούν ΚΚΕ 5,4%, ΕΛ. ΛΥΣΗ 3,5% και το ΜεΡΑ25 3%.

89

Οι αναποφάσιστοι ανέρχονται στο 10.8%, με τη λεγόμενη και γκρίζα ζώνη να φτάνει αθροιστικά κοντά στο 13%.

Οι εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας φαίνεται να έχουν αντίκτυπο στη δημοσκοπική εικόνα της κυβέρνησης που καταγράφει μικρές απώλειες της τάξης του 1,2% σε σχέση με την έρευνα του Οκτωβρίου από 35,5% στο 34,3% σήμερα αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ που από το 24,5% βρίσκεται στο 23,6%.

Μεγάλος κερδισμένος αυξάνοντας σημαντικά την επιρροή του είναι το KINΑΛ που από το 7,1% της τελευταίαςμέτρησης βρίσκεται τη δεδομένηστιγμή στο 9,4% εκμεταλλευόμενο το momentum και τον επικοινωνιακό αντίκτυπο που δημιουργεί η εσωκομματική του διαδικασία.

Μάχη για τρεις στο ΚΙΝΑΛ

Λίγο πριν την τελική ευθεία για την αναμέτρηση της 5ης Δεκεμβρίου η μάχη για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ είναι πλέον τρεις.

Στη δημοσκόπηση της GPO για τα Παραπολιτικά ανάμεσα στους ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ ο Ανδρέας Λοβέρδος διατηρεί προβάδισμα έναντι των συνυποψηφίων του συγκεντρώνοντας το 30,1% των προτιμήσεων, στο πρώτο γύρο.

Δεύτερος έρχεται ο Νίκος Ανδρουλάκης με 28,1% και τρίτος σε απόσταση αναπνοής ο Γιώργος Παπανδρέου με 27,6%.

ξκκ

 Στα σενάρια του β γύρου η πιο αμφίρροπη αναμέτρηση είναι αυτή ανάμεσα στον Α. Λοβέρδο και τον Ν. Ανδρουλάκη με τον πρώτο να καταγράφει προβάδισμα στο ευρύτερο εκλογικό σώμα το οποίο όμως ανατρέπει στους ψηφοφόρους του ΚΙΝ.ΑΛ ο Ν. Ανδρουλάκης.

ηξ

Στους άλλους πιθανούς συνδυασμούς τόσο ο  Λοβέρδος όσο και ο Ανδρουλάκης φαίνεται να επικρατούν του Γ. Παπανδρέου ο οποίος δυσκολεύεται να διευρύνει το εκλογικό του ακροατήριο πέραν των υποστηρικτών του.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αλλαγή ατζέντας με υπουργικό συμβούλιο και κατώτατο μισθό - Μεταρρυθμίσεις και στροφή στην καθημερινότητα στο επίκεντρο

Χωρίς την παραμικρή κυβερνητική διαρροή καταψηφίστηκε με 159 όχι η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για την τραγωδία στα Τέμπη μετά από ένα τριήμερο κοινοβουλευτικό σφυροκόπη...

Φόρτωση άρθρων...