Δευτέρα
02 Νοεμβρίου 2026

Δημοσκόπηση Pulse: Στις 8,5 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ (κάρτες)

Πολιτική

Σταθερό προβάδισμα 8,5 ποσοστιαίων μονάδων διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Αναλυτικά, στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, η ΝΔ προηγείται με ποσοστό 33,5%, ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 25%, το Κίνημα Αλλαγής με 14%, το ΚΚΕ με 5,5%, η Ελληνική Λύση με 4,5% και το ΜεΡΑ25 με 3%.

karta

Σταθερό είναι το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας και στην παράσταση νίκης, καθώς προηγείται με 56% έναντι 26% του ΣΥΡΙΖΑ.

karta

 Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης διατηρεί προβάδισμα με 39%, ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 26%, ενώ «κανένας από τους δύο» απαντά το 31%.

karta

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται και στο ερώτημα «ποιος από τους επόμενους μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα θέματα οικονομίας;».

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός συγκεντρώνει 36%, ο Αλέξης Τσίπρας 24%, ο Νίκος Ανδρουλάκης 10% και «κανένας» 23%.

karta

 

Πρώτος στις προτιμήσεις έρχεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης και στο ερώτημα «ποιος μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα θέματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας;».

Ο πρωθυπουργός συγκεντρώνει 41%, έναντι 22% του Αλέξη Τσίπρα και 9% του Νίκου Ανδρουλάκη. Ένα 22% απαντά «κανένας».

karta

Ως προς το ερώτημα πότε είναι καλύτερο να διεξαχθούν οι επόμενες εθνικές εκλογές το 46% απαντά το 2023, το 43% λέει μέσα στο 2022 και το 11% απαντά Δεν ξέρω/Δεν απαντώ.

karta

 

Για τα θέματα οικονομίας, συντριπτικό είναι το ποσοστό των πολιτών που δηλώνει ότι ανησυχεί. Το 83% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι ανησυχούν «πολύ» (62%) και «αρκετά» (21%) για την οικονομική κατάσταση.

Ένα 8% απαντά ότι ανησυχεί «μέτρια» και μόλις ένα 4% απαντά ότι ανησυχεί «λίγο» (2%) ή «καθόλου» (2%).

Τον μεγαλύτερο «πονοκέφαλο» στους πολίτες προκαλούν οι λογαριασμοί του ηλεκτρικού ρεύματος (38%), οι τιμές των καυσίμων (28%) και οι τιμές των τροφίμων (18%). Ένα 6% απαντά ότι ανησυχεί για το φυσικό αέριο.

Αναφορικά με τα ελληνοτουρκικά, δύο στους τρεις πολίτες, το 66%, δηλώνει ότι ανησυχεί «πολύ» (40%) και «αρκετά» (26%) για την στάση της Τουρκίας και τα ελληνοτουρκικά θέματα.

Το 17% απαντά ότι ανησυχεί «μέτρια», ενώ το 12% δηλώνει ότι ανησυχεί «λίγο» (7%) ή «καθόλου» (5%).

Σε προηγούμενη έρευνα του Νοεμβρίου 2021, το ποσοστό των πολιτών που ανησυχούσαν «πολύ» έφτανε το 34% και αυτών που ανησυχούσαν «αρκετά» έφτανε το 28%.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας για την επίθεση στο γραφείο του Θάνου Πλεύρη

Η επίθεση στο πολιτικό γραφείο του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου και Βουλευτή Α΄ Αθηνών Θάνου Πλεύρη, είναι μια ακόμα φασιστική ενέργεια θρασύδειλων τραμπούκων, οι οποίοι μάλισ...

ΣΥΡΙΖΑ κατά Μητσοτάκη: «Τα νοικοκυριά μετρούν αν θα βγάλουν τον μήνα» – Πυρά για ακρίβεια, καύσιμα και στεγαστικό

«Ο κ. Μητσοτάκης μετρά αντίστροφα για τα Χριστούγεννα. Τα νοικοκυριά μετρούν αν θα φτάσουν τα χρήματα μέχρι το τέλος του μήνα», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε ανακοίνωση με την οποία απαν...

Λατινοπούλου για τη δολοφονία Φουντούλη και Καπελώνη: «Δεν υπάρχουν θύματα δύο ταχυτήτων – Οι δολοφόνοι παραμένουν ασύλληπτοι»

Δεκατρία χρόνια από τη δολοφονία Φουντούλη και Καπελώνη, η Αφροδίτη Λατινοπούλου ζητά δικαιοσύνη και καταγγέλλει ότι οι δράστες παραμένουν ασύλληπτοι.

Φόρτωση άρθρων...